Ar kovotojas leidžia sau suvalgyti gabalėlį torto ar kitą desertą?
„Kaip visai be deserto? Tortus valgau retai, tačiau mėgstu desertus, kurie nėra itin kaloringi ar saldūs“, – prisipažino Jordanas, pats kuriantis patiekalų receptus, rašo „TV antena“.
Vienas išskirtinių – „Pergalės“ pyragas. Jis nėra tukinantis ar apsunkinantis, nes pagrindinės gardėsio sudedamosios dalys – obuoliai ir varškė.
„Kol ištobulinau šio pyrago receptą, keletą kepinių teko išmesti: vienus tiesiai iš orkaitės, kitus – vos paragavus“, – juokavo virtuvės nevengiantis kovotojas.
„Pergalės“ pyragas
Reikalingi produktai:
4 pakeliai (720 gramų) varškės,
3 kiaušiniai,
8 obuoliai,
1,5 stiklinės miltų,
200 gramų sviesto,
2–3 šaukštai cinamono,
0,5 stiklinės cukraus,
šviežių uogų.
Obuolius nulupkite ir stambiai sutarkuokite, įberkite cinamono. Į kitą indą sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius ir suberkite ketvirtį stiklinės cukraus.
Trečiame inde stambiai sutarkuokite šaldytą sviestą, suberkite miltus ir likusį cukrų. Viską sutrinkite.
Į kepimo formą dėkite pusę sviesto, miltų ir cukraus masės, ant jos – varškės, kiaušinių ir cukraus mišinį, tada – sluoksnį obuolių.
Viršutinis sluoksnis – vėl iš sviesto, miltų ir cukraus.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite valandą.
Iškeptą pyragą papuoškite šviežiomis uogomis.