Čeburekai su kiaulienos faršu
Įdarui reikalingi produktai:
- 400 g kiaulienos faršo;
- 1 svogūnas;
- 1 arbatinis šaukštelis sultinio;
- 2 žiupsneliai prieskonių;
- 2 žiupsneliai druskos;
- 1 žiupsnelis pipirų.
Tešlai reikalingi produktai:
- 300 g miltų;
- 200 gramų varškės;
- 1 stiklinė pieno;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbatinis šaukštelis sodos.
Gaminimo eiga
Iš nurodytų produktų (varškė, kiaušinis, soda, pienas, miltai) užminkyti tešlą. Jeigu reikia, pridėti dar miltų – tešla turi nelipti prie rankų.
Kiaulienos faršą sumaišyti su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Pagardinti prieskoniais. Įpilti sultinio ir gerai išmaišyti.
Tešlą iškočioti ir išspausti 15 – 20 cm skersmens apskritimus.
Ant kiekvieno tešlos skrituliuko dėti po šaukštą įdaro, perlenkti pusiau ir gražiai suspausti kraštus šakute. Svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes sultys išbėgs.
Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kepti čeburekus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps viduje esantis faršas. Skanaus!