Atraskite kitokį skonį: trys nauji trintos sriubos receptai

Trintos, kreminės konsistencijos sriubos didžiausio populiarumo sulaukia atėjus rudeniui, kai vis dar mėgaujamės šviežiu derliumi, tačiau ieškome, kas maloniai sušildytų šaltesnį vakarą.

Moliūgų ir obuolių sriuba.<br>123rf nuotr.
Moliūgų ir obuolių sriuba.<br>123rf nuotr.
Kreminė morkų sriuba su aitriųjų pipirų prieskoniu<br>123rf nuotr.
Kreminė morkų sriuba su aitriųjų pipirų prieskoniu<br>123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 9, 2016, 9:47 AM, atnaujinta May 13, 2017, 4:15 PM

Tradiciškai Lietuvoje populiariausios pomidorų, brokolių bei bulvių trintos sriubos.

Šį kartą prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti ir atrasti naujus skonius – moliūgų ir obuolių sriubą, kreminę morkų sriubą su aitriųjų pipirų prieskoniu bei aštrią sriubą iš lietuviškų daržo gėrybių.

Neatrastas derinys: moliūgų ir obuolių sriuba

Moliūgai ir obuoliai su imbieru bei raudonojo kario milteliais gali išjudinti visus skonio receptorius. „IKI“ maisto ekspertė pažymi, kad obuoliai suteikia sriubai gaivumo, ji nebūna tokia saldi, kaip įprasta moliūgų sriuba.

„Išvalykite sėklytes ir nulupkite vieną nedidelį moliūgą – supjaustykite jį nedideliais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną, 2 skilteles česnako bei 2 didelius obuolius ir viską pakepkite su pora šaukštų kokosų aliejaus.

Į didelį puodą supilkite 2 stiklines vištienos sultinio, suberkite daržoves, 1 šaukštelį raudonojo kario miltelių, kumino bei imbiero miltelių. Sriubą virkite apie 40 minučių, tuomet sutrinkite viską iki vientisos masės ir prieš patiekiant apibarstykite kedro riešutais“, – rekomenduoja A. Rasmussen.

Kreminė morkų sriuba su aitriųjų pipirų prieskoniu

Morkos yra pripažįstamos kaip vienos iš gausiausiai naudingųjų medžiagų turinčių daržovių. Net termiškai jas apdorojus šios daržovės nepraranda savo naudingųjų savybių, todėl kulinarė siūlo išbandyti itin skanią bei sveiką morkų sriubą su tobulai jai tinkančiu aitriųjų pipirų prieskoniu.

„Sutarkuokite 2 nedideles ropes bei 8 vidutinio dydžio morkas, smulkiai supjaustykite kelis saliero stiebus, 4 skilteles česnako, 1 raudonąjį svogūną ir 4 vidutinio dydžio pomidorus.

Į didelį puodą supilkite 2 puodelius vandens, suberkite pasiruoštas daržoves, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir aitriųjų pipirų miltelių – virkite apie 30 minučių. Išvirusią sriubą sutrinkite ir prieš patiekiant apibarstykite tarkuotu sūriu“, – receptu dalinasi „IKI“ kulinarė.

Aštri sriuba vėsiems rudens vakarams

Greitai išverdama ir lengvai paruošiama sriuba iš lietuviško daržo gėrybių ypač patiks aštraus maisto gerbėjams. Sriuboje gausu daržovių, ji tiršta ir soti – puikiai tinkanti ir kaip pagrindinis patiekalas.

„Smulkiai supjaustykite 1 didelį svogūną, 3 skilteles česnako ir 1 aitrųjį pipirą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite susmulkintas daržoves, kumino miltelius bei kelis lapelius šviežio raudonėlio ir baziliko – pakepkite, kol parusvės.

5 šviežius pomidorus, 2 nedideles cukinijas bei 1 raudonąją papriką supjaustykite didesniais kubeliais ir suberkite į puodą. Paruoštą mišinį sumaišykite su stikline virtų raudonųjų pupelių bei šviežių išgvildentų kukurūzų.

Į puodą su daržovėmis įpilkite apie 200 ml vandens ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies. Išvirusią sriubą sutrinkite ir patiekite su kukurūzų traškučiais“, – pataria maisto ekspertė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.