Tobulai traškūs vištienos kepsneliai: skaniau nei restorane

Traškūs vištienos kepsneliai atsirado ir išpopuliarėjo vadinamuosiuose greitojo maisto restoranuose. Mėsa su traškia luobele tapo vienu mėgstamiausių užkandžių ir pietums, ir vakarienei.

Traškūs vištienos kepsneliai.<br>123rf nuotr.
Traškūs vištienos kepsneliai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2016, 2:04 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 11:03 AM

Net ir dabar, kai pasaulyje vis didėja sveikos mitybos šalininkų gretos, tokių kepsnelių valgytojų nesustabdo tai, kad jie yra gruzdinami riebaluose.

Siūlome pasigaminti traškių kepsnelių patiems – jie bus daug sveikesni ir nepadidins grėsmės talijai, nes bus kepami orkaitėje be riebalų. Patarimais pasidalino „KitchenMag“.

Reikalingi produktai

Pirmiausia prireiks vienos vištos krūtinėlės.

Pavoliojimui reikės 2/3 stiklinės migdolų miltų. Juos galima pakeisti avižiniais – paprasčiausiai kokteilinėje į miltus sutrinkite avižinius dribsnius.

Taip pat reikės pusės arbatinio šaukštelio paprikos miltelių, tiek pat – džiovinto česnako granulių.

Kad vištiena būtų gražios auksinės spalvos, reikės žiupsnio ciberžolės. Jeigu nemėgstate šio prieskonio, – naudokite garstyčių miltelius.

Taip pat reikės druskos, pipirų, 1 arbatinio šaukštelio Vorčesterio padažo ir vieno kiaušinio.

Gaminimas

Pasiruošę visus produktus imamės traškių kepsnelių gaminimo.

Nuo krūtinėlės pašalinkite odą (jei ji su oda) ir supjaustykite vidutinio – maždaug poros kąsnių – dydžio gabalėliais. Apibarstykite druska, pipirais.

Miltus sumaišykite su sausais prieskoniais. Kitame inde suplakite kiaušinį, pilkite Vorčesterio padažo.

Paruoškite skardą – išklokite ją kepimo popieriumi arba folija, ją patepkite aliejumi.

Vištos gabalėlius pamirkykite kiaušinio plakinyje, o po to apvoliokite miltuose. Dėkite gabalėlius ant skardos.

Kai vištiena bus paruošta, dėkite skardą į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 12-14 minučių. Kepimo viduryje gabalėlius apverskite.

Ar iškepė, tikrinkite perpjovę vieną gabalėlį.

Padažai

Paprastai tokie kepsneliai patiekiami su padažu. Neretai tai būna pomidorų padažas.

Bet bus dar skaniau, patys susimaišysite ir padažą. Pats paprasčiausias – sumaišyti neriebią grietinę ar natūralų graikišką jogurtą su kapotais žalumynais, česnaku ir druska.

Ir būtinai patiekite žalių daržovių – pjaustytų agurkų, pomidorų, salierų, salotų, morkų, paprikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.