Obuolių „Šarlotė“
Reikalingi produktai
Įdarui:
- obuoliai, 5 vienetai;
- cinamonas, 4 arbatiniai šaukšteliai;
- cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai.
Tešlai:
- miltai, 400 mililitrų;
- kiaušiniai, 5 vienetai;
- cukrus, 100 mililitrų;
- aliejus, 50 mililitrų;
- kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai;
- vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis.
Pabarstymui:
- cukraus pudra, 3 arbatiniai šaukšteliai.
Gaminimo eiga
Visus ingredientus (išskyrus obuolius ir cinamoną) sumaišyti į tešlą.
Pusę tešlos supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą.
Kepti 15 minučių 180 °C temperatūroje.
Obuolius nuplauti, išimti sėklynus ir supjaustyti stambiais žiedais.
Į obuolius dėti 4 a. š. cinamono ir cukraus.
Išimti skardą su iškepta tešla, ant jos sudėti obuolius ir supilti likusią tešlą.
Įdėti į orkaitę ir kepti apie 25 – 30 minutes, 180 °C temperatūroje.
Iškeptą pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!