Niekada neatsibostanti klasika – obuolių pyragas „Šarlotė“

Šis receptas atsiųstas 2016 m. konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. Jo autorė – Aliona Griciukienė.

Obuolių „Šarlotė“.<br>A.Griciukienės nuotr.
Obuolių „Šarlotė“.<br>A.Griciukienės nuotr.
Obuolių „Šarlotė“.<br>A.Griciukienės nuotr.
Obuolių „Šarlotė“.<br>A.Griciukienės nuotr.
Obuolių „Šarlotė“.<br>A.Griciukienės nuotr.
Obuolių „Šarlotė“.<br>A.Griciukienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 11, 2016, 4:05 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 11:06 AM

Obuolių „Šarlotė“

Reikalingi produktai

Įdarui:

  • obuoliai, 5 vienetai;
  • cinamonas, 4 arbatiniai šaukšteliai;
  • cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai.

Tešlai:

  • miltai, 400 mililitrų;
  • kiaušiniai, 5 vienetai;
  • cukrus, 100 mililitrų;
  • aliejus, 50 mililitrų;
  • kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis.

Pabarstymui:

  • cukraus pudra, 3 arbatiniai šaukšteliai.

Gaminimo eiga

Visus ingredientus (išskyrus obuolius ir cinamoną) sumaišyti į tešlą.

Pusę tešlos supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą.

Kepti 15 minučių 180 °C temperatūroje.

Obuolius nuplauti, išimti sėklynus ir supjaustyti stambiais žiedais.

Į obuolius dėti 4 a. š. cinamono ir cukraus.

Išimti skardą su iškepta tešla, ant jos sudėti obuolius ir supilti likusią tešlą.

Įdėti į orkaitę ir kepti apie 25 – 30 minutes, 180 °C temperatūroje.

Iškeptą pyragą apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.