Kukuliai baltame padaže: neprireiks ilgai trepsėti virtuvėje

2016 m. rugsėjo 12 d. 12:39
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Tikrai geras pasirinkimas gaminti kalakutienos kukulius su padažu. Trepsėti ilgai virtuvėje nereikia, gaunasi jų nemažai, o garnyras tiks bet koks – bulvės, ryžiai, grikiai ar šviežių daržovių salotos.
Daugiau nuotraukų (1)
Tai gal tada nieko nelaukdami ir pradėkime gaminti.
Kalakutienos kukuliai baltame padaže
Reikalingi produktai:
  • 1 kg maltos kalakutienos;
  • 1 kiaušinis; 
  • 1 nedidelė tarkuota cukinija (vietoje džiūvesėlių ar piene mirkyto batono);  
  • smulkiai pjaustytas svogūnas;
  • maltos mėsos prieskoniai;
  • žiupsnelis druskos.
Baltasis padažas
Reikalingi produktai:
  • 200 ml grietinės;
  • 500 ml pieno;
  • 2 v. š. miltų;
  • žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti
Kalakutieną sumaišiau su išvardintais produktais ir padariusi kukulius juos apkepiau keptuvėje.
Pasigaminau padažą: grietinę sumaišiau su miltais, supyliau pieną ir pagardinau druska.
Į stiklinį indą sudėjau apkeptus kukulius, užpyliau padažu, dėjau į neįkaitintą orkaitę, užstačiau 200 laipsnių temperatūrą ir kepiau 35 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.