Konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ ji atsiuntė ne tik pyragėlių receptą, bet ir nufotografavo jų gaminimo eigą.
Pyragėliai su obuolių įdaru
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 1 kiaušinis;
- 100 g cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 100 g natūralaus jogurto;
- 100 ml aliejaus;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- apie 430-450 g miltų (kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio – tešla turi nelipti prie rankų, gerai kočiotis. Jeigu matysite, kad trūksta miltų, dėkite daugiau);
- vanilės aromato;
- dar miltų reikės pabarstymui.
Įdarui:
- 3-4 obuoliai;
- cukraus pagal skonį (apie 2-3 v. š. arba atitinkamai stevijos);
- 1-1,5 a. š. cinamono;
- 100 g graikinių riešutų branduolių;
- šiek tiek citrinos žievelės.
Gaminimo eiga
Įdaras
Obuolius nuplauti, nulupti, sutarkuoti stambia trintuve, sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir keptuvėje patroškinti kelias minutes, kol neliks skysčio. Riešutus susmulkinti į mažus trupinius ir sumaišyti su obuoliais, palikti atvėsti.
Tešla
Kiaušinį, cukrų ir vanilę išplakti, įpilti aliejų, jogurtą, berti druską – išmaišyti, po to berti palaipsniui miltus su kepimo milteliais – suminkykite tešlą (kaip minėjau, miltų kiekį reguliuokite pagal tešlos kietumą/minkštumą).
Suminkytą tešlą padalinkite į keturias lygias dalis, suformuokite kamuoliuką ir iškočiokite apskritimą.
Supjaustykite jį į keturias dalis, smailioje dalyje įpjaudami iš šonų po du pjūvius, bet pjūviai neturi susijungti.
Į vidurį dėkite įdarą, šonus užlenkite į vidų, pyragėlio galą užspauskite ir užlenkite.
Kepti 170-180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. Iškepus galite pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
P.S. Jeigu į tešlą vietoje cukraus dėsite stevijos, miltų reikės tik apie 350-370 g.