Žingsnis po žingsnio: gardūs pyragėliai su obuoliais

„Apie šiuos pyragėlius galiu pasakyti tik viena: jie labai gardūs“, – rašo Vokietijoje gyvenanti Andžela Labanauskas.

Pyragėliai su obuolių ir riešutų įdaru.<br>A.Labanauskas nuotr.
Pyragėliai su obuolių ir riešutų įdaru.<br>A.Labanauskas nuotr.
Taip reikia supjaustyti tešlą.<br>A.Labanauskas nuotr.
Taip reikia supjaustyti tešlą.<br>A.Labanauskas nuotr.
Gaminimo eiga.<br>A.Labanauskas nuotr.
Gaminimo eiga.<br>A.Labanauskas nuotr.
Taip reikia sulankstyti pyragėlį.<br>A.Labanauskas nuotr.
Taip reikia sulankstyti pyragėlį.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 12, 2016, 4:15 PM, atnaujinta Sep 13, 2022, 3:20 PM

Konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ ji atsiuntė ne tik pyragėlių receptą, bet ir nufotografavo jų gaminimo eigą.

Pyragėliai su obuolių įdaru

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 1 kiaušinis;
  • 100 g cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 100 g natūralaus jogurto;
  • 100 ml aliejaus;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • apie 430-450 g miltų (kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio – tešla turi nelipti prie rankų, gerai kočiotis. Jeigu matysite, kad trūksta miltų, dėkite daugiau);
  • vanilės aromato;
  • dar miltų reikės pabarstymui.

Įdarui:

  • 3-4 obuoliai;
  • cukraus pagal skonį (apie 2-3 v. š. arba atitinkamai stevijos);
  • 1-1,5 a. š. cinamono;
  • 100 g graikinių riešutų branduolių;
  • šiek tiek citrinos žievelės.

Gaminimo eiga

Įdaras

Obuolius nuplauti, nulupti, sutarkuoti stambia trintuve, sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir keptuvėje patroškinti kelias minutes, kol neliks skysčio. Riešutus susmulkinti į mažus trupinius ir sumaišyti su obuoliais, palikti atvėsti.

 

 

Tešla

Kiaušinį, cukrų ir vanilę išplakti, įpilti aliejų, jogurtą, berti druską – išmaišyti, po to berti palaipsniui miltus su kepimo milteliais – suminkykite tešlą (kaip minėjau, miltų kiekį reguliuokite pagal tešlos kietumą/minkštumą).

Suminkytą tešlą padalinkite į keturias lygias dalis, suformuokite kamuoliuką ir iškočiokite apskritimą.

Supjaustykite jį į keturias dalis, smailioje dalyje įpjaudami iš šonų po du pjūvius, bet pjūviai neturi susijungti.

Į vidurį dėkite įdarą, šonus užlenkite į vidų, pyragėlio galą užspauskite ir užlenkite.

Kepti 170-180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. Iškepus galite pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

P.S. Jeigu į tešlą vietoje cukraus dėsite stevijos, miltų reikės tik apie 350-370 g. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.