Išbandykite naminį pomidorų padažą – į pirktinius nebežiūrėsite

„Po truputį vėstant orams vis dažniau norisi šildančių ir kelionių įspūdžius primenančių patiekalų. Sutikite, kad būtent maistas mums akimirksniu padeda sugrįžti į egzotiškas šalis, o skonio atmintyje išlikęs prieskonis – mintimis nukeliauti tūkstančius kilometrų.

Marokietiškas pomidorų padažas.<br>J.Vaidelienės nuotr.
Marokietiškas pomidorų padažas.<br>J.Vaidelienės nuotr.
Marokietiškas pomidorų padažas.<br>J.Vaidelienės nuotr.
Marokietiškas pomidorų padažas.<br>J.Vaidelienės nuotr.
Labiausiai padažui tinka pernokę pomidorai.<br>J.Vaidelienės nuotr.
Labiausiai padažui tinka pernokę pomidorai.<br>J.Vaidelienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-09-13 16:16, atnaujinta 2023-09-11 11:08

Vienas tokių – marokietiškas padažas, kuriame lietuviškas pomidorų derlius susijunga su egzotiškais prieskoniais – imbieru, kuminu, pankoliu, citrinos žievele ir kalendra“, – rašo mums skaitytoja Jūratė Vaidelienė, konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ atsiuntusi marokietiško pomidorų padažo receptą.

Pasak jos, visi paragavę giria jo skonį ir niekas nesupranta, ko į šį padažą pridėta. 

Padažui labiausiai tinka pernokę ir gražią išvaizdą praradę pomidorai, – jie tampa puikiu padažo pagrindu, kurį vėliau galima naudoti kaip priedą kitiems patiekalams.

„Šis padažas itin tinka pagardinti sriubas, tai nuostabus pagrindas sodriam ėrienos troškiniui, jame puikiausiai tiks patroškinti dešreles, žuvies filė arba šaknines daržoves.

Pasitelkus fantaziją jis bus puikus pagalbininkas virtuvėje“, – patikino recepto autorė. 

Beje, kai baigiasi pomidorai ir pagaminto padažo atsargos, Jūratė jį gamina iš konservuotų pomidorų, tačiau tokiu atveju nebepila pomidorų sulčių.

Marokietiškas pomidorų padažas

Reikalingi ingredientai:

  • 2 dideli svogūnai;
  • 2 raudonos saldžiosios paprikos;
  • 2 aitriosios paprikos;
  • 1 česnako galvutė;
  • 1 didokas gabalas imbiero;
  • 2 kg pomidorų;
  • 1 stiklinė pomidorų sulčių (nebūtina);
  • 1 citrinos žievelė;
  • 3 valgomieji šaukštai malto kumino;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai pankolio sėklų;
  • 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų;
  • 1 stiklinė rudojo cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • pusė stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • pusė stiklinės raudonojo vyno acto;
  • 1 ryšelis kalendrų. Nemėgstantiems kalendrų galima jų visai nedėti, kartais jas keičiu petražolėmis.

Svogūnus, paprikas, česnaką ir imbierą susmulkinti smulkintuvu. Alyvuogių aliejuje ant didelės kaitros 1-2 min. pakepinti kuminus ir pankolio sėklas, tada sumažinti kaitrą, sudėti smulkintas daržoves ir kepti 30 min.

Į masę sudėti nuluptus ir susmulkintus pomidorus, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę, susmulkintas kalendras (arba petražoles) supilti pomidorų sultis, actą, cukrų, druską ir pipirus. Ant nedidelės kaitros lėtai virti 2 val.

Galite naudoti iš karto arba užkonservuoti žiemai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.