Tešlai reikės:
- 500 g miltų;
- 1 pakelis sausų mielių;
- 250 ml šilto pieno;
- 2 šaukštai cukraus;
- 50 g sviesto arba margarino;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis druskos.
Įdarui:
- 400 g raugintų kopūstų;
- 300-400 g šviežių kopūstų;
- 2 morkos;
- svogūnas;
- šaukštas kmynų;
- druskos;
- pipirų;
- 1 kiaušinis pyragui aptepti.
Kaip gaminti
Pasigaminame mielinę tešlą. Pieną pašildome, įmaišome cukrų bei mieles ir leidžiame joms suputoti.
Į kitą indą suberiame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską.
Suputojusias mieles supilame į miltų mišinį ir užminkome tešlą. Minkome 10- 15 min.
Kai tešla pradės puškuoti, uždengiame ir pastatome šiltai, kad kiltų (2-3 val.).
Raugintus kopūstus troškiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Į keptuvę taip pat sudedame smulkintas morkas, svogūną bei susmulkintą šviežią kopūstą. Troškiname apie 40 minučių.
Pabaigoje suberiame kmynus, pagal skonį – pipirus ir druską.
Iš tešlos iškočiojame du lakštus – vieną truputį mažesnį. Išklojame didesniuoju tešlos lakštu kepimo skardą (kepimo forma turi būti gili, maniškės išmatavimai – 21x27 cm), sudedame įdarą, ant viršaus klojame mažesnį tešlos lakštą.
Kraštus užsukame, supiname, užlankstome. Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome kmynais.
Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.