Pakvips visi namai: kefyro pyragas „Zebriukas“

Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. Jį konkursui atsiuntė Aliona Griciukienė.

Kefyro pyragas „Zebriukas“.<br>A.Griciukienės nuotr.
Kefyro pyragas „Zebriukas“.<br>A.Griciukienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 1:17 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 11:07 AM

Kefyro pyragas „Zebriukas“

Reikalingi produktai:

  • kefyras, 1,5 stiklinės;
  • cukrus, 1,5 stiklinės;
  • miltai, 2 stiklinės;
  • aliejus, 1 stiklinė;
  • kiaušiniai, 1 vienetas;
  • kakava, 6 arbatiniai šaukšteliai;
  • soda, 1 arbatinis šaukštelis;
  • druska, 1 žiupsnelis.

Gaminimo eiga

Kiaušinį su cukrumi išmaišyti. Įpilti 1,5 stiklinės kefyro, sumaišyto su soda.

Įpilti aliejaus į masę, suberti miltus ir viską sumaišyti. Turite gauti visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.

Padalinti tešlą į 2 dalis ir į vieną dalį įmaišyti kakavos.

Tešlą supilti į skardą, pateptą svietu, ir pabarstytą trupiniais. Kad susimaišytų sluoksniai, tešlą galima pilti po truputį ir šiek tiek pavedžioti peiliu ar šakute, bet nepermaišyti. 

Per pirmąsias 30 – 40 min. neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nesukristų.

Kepti 1 val. 20 min., iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.