Kefyro pyragas „Zebriukas“
Reikalingi produktai:
Gaminimo eiga
Kiaušinį su cukrumi išmaišyti. Įpilti 1,5 stiklinės kefyro, sumaišyto su soda.
Įpilti aliejaus į masę, suberti miltus ir viską sumaišyti. Turite gauti visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.
Padalinti tešlą į 2 dalis ir į vieną dalį įmaišyti kakavos.
Tešlą supilti į skardą, pateptą svietu, ir pabarstytą trupiniais. Kad susimaišytų sluoksniai, tešlą galima pilti po truputį ir šiek tiek pavedžioti peiliu ar šakute, bet nepermaišyti.
Per pirmąsias 30 – 40 min. neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nesukristų.
Kepti 1 val. 20 min., iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!