Kalafiorų blyneliai su sūriu
Reikalingi produktai (8 vnt.):
- 300 g virto kalafioro (virti pasūdytame vandenyje apie 5 min.);
- pusės raudonos paprikos;
- 1 nedidelio svogūno;
- 3 (M dydžio) kiaušinių;
- 50 g miltų;
- 50 g tarkuoto sūrio;
- druska, pipirai;
- aliejaus kepimui.
Padažui:
- 120 g natūralaus jogurto (aš naudoju graikišką);
- šiek tiek citrinos sulčių ir žievelės,
- druskos, pipirų;
- smulkintų krapų.
Jeigu norite ir mėgstate, į padažą galite įtarkuoti česnako ar įpjaustyti svogūnų laiškų.
Gaminimo eiga
Kalafiorą sutarkuoti stambia tarka, papriką ir svogūną smulkiai supjaustyti, įkulti kiaušinius, berti miltus, tarkuotą sūrį, prieskonius – viską gerai išmaišyti.
Kepti keptuvėje virš nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
Padažui skirtus ingredientus sumaišyti ir patiekti su blyneliais.
Skanaus!