Atradau geriausią būdą kepti varškėčius: primena spurgytes

„Mane ir mano šeimą bei draugus šis patiekalas žavi savo paprastumu. Dažnai esu girdėjusi sakant, nuo varškės jūsų dantys išbarškės. Tačiau toli gražu iki to“, – rašo mums skaitytoja Laura.

Varškėčiai.<br>Lauros nuotr.
Varškėčiai.<br>Lauros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-17 07:30, atnaujinta 2023-09-11 11:10

Jos gaminami varškėčiai – ne tik skanūs, bet ir sotūs. Visiems, kuriuos Laura vaišino savo varškėčiais, jie tiko ir patiko.

„Žinoma, juos ruošiant reikia atkreipti dėmesį į keletą dalykų. Vis bandydama ir bandydama aš pati atradau geriausią jų gaminimo būdą“, – patikino Laura.

Išsikepkite ir jūs! Štai Lauros receptas ir patarimai.

Varškėčiai

Reikalingi produktai:

  • maždaug 500 g varškės;
  • 7-8 šaukštai cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • apie 10-15 valgomųjų šaukštų miltų;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

1) Varškę gerai ištrinkite šakute.

2) Į varškę suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite. Jei namie daug smaližių – cukraus nepagailėkite. Mano namuose sakoma, kad cukraus niekada nebus per daug. Bet manau, kad persistengti ir nereikia.

3) Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

4) Tada į indo, kuriame maišote, kraštą (aš taip darau, kad indų mažiau reikėtų plauti, bet galima ir atskirame inde tai padaryti) supilkite miltus ir į juos suberkite kepimo miltelius. Stenkitės (tai svarbu!) kuo geriau išmaišyti miltus su kepimo milteliais, kad kepimo milteliai pasiskirstytų kuo tolygiau.

5) Miltus ir varškės masę gerai išmaišykite.

6) Formuokite varškėčius ir kepkite (tai svarbu!) ant labai silpnos kaitros. Tada varškėčiai išsipučia, o pati varškė išsilydo, ir varškėčių konsistencija primena spurgytes.

Kad varškėčiai įgautų tamsesnės spalvos, kepimo pabaigoje padidinkite kaitrą (atsargiai, nesudeginkite – man taip daug kartų yra buvę).

7) Patiekti varškėčius galite labai įvairiai: su grietine ir cukrumi, su šaldytomis uogomis, su šviežiais vaisiais, jogurtu, arbata.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.