Štai kokį receptą ji atsiuntė konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“.
Plikyti sausainiai
Reikalingi produktai:
- 400 ml pieno,
- 100 g sviesto,
- 100 g cukraus,
- 200 g miltų,
- 3 kiaušiniai;
- žiupsnelis druskos.
Puode sviestą, pieną ir cukrų kaitinau ant silpnos ugnies, vis pamaišydama mediniu šaukštu. Kai ištirpo sviestas ir pienas pradėjo virti, subėriau persijotus miltus ir toliau maišiau iki vientisos masės.
Maišiau nuėmusi nuo kaitros (jeigu masė skystoka, dar statykite ant silpnos ugnies ir toliau maišykite, kol tešla sulimpa į gumulą).
Ataušinusi tešlą (maždaug 5-10 min.), į ją įmušiau kiaušinius, po kiekvieno vis maišydama tešlą. Tešlos konsistencija neturi būti skysta.
Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi ir konditeriniu maišeliu išspaudžiau sausainiukus.
Į vos įkaitintą orkaitę įdėjau skardą su sausainiais ir kepiau 180 laipsnių temperatūroje 20 min. Namai pakvipo plikytais sausainiukais.
Skanaus!