Varškės tešlos obuolių pyragas
Tešlai reikalingi produktai:
- 3 obuoliai;
- 75 g minkšto sviesto;
- 100 g cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 130 g varškės, pertrintos per sietelį;
- 160 g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos.
Pyrago viršui reikalingi produktai:
- 30 g sviesto;
- 40 g cukraus.
Gaminame
Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame.
Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu.
Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių.
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos.
Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs.
Atvėsiname.
Skanaus!
Šaltinis – receptai.blogspot.lt/"="">receptai.blogspot.lt/"" target="_blank">„Jurgitos receptai“