Obuolių pyragas su trupinių pagrindu
Reikalingi produktai (21 cm skersmens kepimo formai)
- Pagrindui:
- 240 g miltų;
- 220 g šalto, kubeliais pjaustyto sviesto;
- 150 g rudojo cukraus;
- 1 a. š. cinamono;
- žiupsnelis druskos.
Įdarui:
- 6 dideli arba daugiau obuoliai;
- 2 v. š. citrinos sulčių;
- 1 a. š. cinamono;
- 4 v. š. cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 1 kiaušinio pyragui aptepti.
Gamybos eiga
Pagrindui sumaišyti miltus su druska, ruduoju cukrumi ir cinamonu. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir maišyti masę tarp pirštų, kol susidarys trupiniai.
Įdarui nulupti obuolius, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonesnėmis skiltelėmis, sumaišyti su cukrumi, cinamonu, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
Tešlą padalinti į tris dalis. Dvi dalis sudėti ant kepimo formos, apteptos sviestu, dugno, tolygiai paskirstyti ir paspausti.
Sudėti obuolius, juos šiek tiek paspausti ir užbarstyti likusia tešla.
Išplakti kiaušinį ir aptepti kiaušinio plakiniu pyragą.
Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50-55 min.