Įdarytos vištos krūtinėlės
Reikalingi produktai:
- 2 vištos krūtinėlės;
- 1 nedidelė morka;
- 1-2 v. š. sviesto;
- 60-70 g cukinijos;
- keli svogūnų laiškai;
- 60-70 g minkšto sūrio su žolelėmis;
- druska, pipirai ;
- krapai;
- aliejaus kepimui.
- Apvoliojimui – miltų ir kiaušinio.
- Troškinimui – apie 150-200 ml daržovių sultinio.
Kaip gaminti
Krūtinėles nuplauti, nusausinti, išmušti ir pabarstyti druska.
Morkas nuskusti, sutarkuoti burokų trintuve, cukiniją taip pat sutarkuoti, nuspausti skysčius.
Keptuvėje išlydyti sviestą, dėti morkas ir apkepinti (kol jos suminkštės), tada dėti svogūnų laiškus, tarkuotą cukiniją, prieskonius ir dar truputį patroškinti.
Nuimti nuo viryklės, palikti atvėsti, o kai atvės, įmaišyti sūrį.
Idarą dėti ant vienos krūtinėlės pusės, kitą užlenkti, tvirtai susmeigti smeigtukais, pamirkyti į išplaktą kiaušinį, po to – i miltus ir apkepti keptuvėje iš abiejų pusių (trumpai, bet virš stiprios ugnies).
Tada dėti į indą, tinkantį orkaitei ar į tą pačią keptuvę (jei ji skirta ir orkaitėje kepti), supilti sultinį ir dėti į orkaitę.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10-12 min.
Garnyrui išviriau ryžių ir pagaminau agurkų ir pomidorų salotas.
Tik prieš tiekdami nepamirškite ištraukti smeigtukų. Skanaus!