Vyriški barščiai: kai susėda visa šeima, puodas lieka tuščias

Žvarbu, ir norisi ko nors šildančio ne tik kūną, bet ir sielą? Pasigaminkite visų mėgstamus barščius. Jų receptą atsiuntė Ramutis Kurpė.

Barščiai išvirti!<br>R.Kurpės nuotr.
Barščiai išvirti!<br>R.Kurpės nuotr.
Sriubai reikalinga šaltai rūkyta šoninė.<br>R.Kurpės nuotr.
Sriubai reikalinga šaltai rūkyta šoninė.<br>R.Kurpės nuotr.
Barščiai ir jiems reikalingi produktai.<br>R.Kurpės nuotr.
Barščiai ir jiems reikalingi produktai.<br>R.Kurpės nuotr.
Svogūnus smulkiai supjaustykite.<br>R.Kurpės nuotr.
Svogūnus smulkiai supjaustykite.<br>R.Kurpės nuotr.
Sriubai reikalingos dvi bulvės.<br>R.Kurpės nuotr.
Sriubai reikalingos dvi bulvės.<br>R.Kurpės nuotr.
Bulves supjaustykite stambiai.<br>R.Kurpės nuotr.
Bulves supjaustykite stambiai.<br>R.Kurpės nuotr.
Sriubai reikės penkių burokėlių.<br>R.Kurpės nuotr.
Sriubai reikės penkių burokėlių.<br>R.Kurpės nuotr.
Pakepinkite svogūnus su šonine.<br>R.Kurpės nuotr.
Pakepinkite svogūnus su šonine.<br>R.Kurpės nuotr.
Burokėlius smulkiai supjaustykite kubeliais.<br>R.Kurpės nuotr.
Burokėlius smulkiai supjaustykite kubeliais.<br>R.Kurpės nuotr.
Pomidorų pasta.<br>R.Kurpės nuotr.
Pomidorų pasta.<br>R.Kurpės nuotr.
Pakepinkite svogūnus su šonine.<br>R.Kurpės nuotr.
Pakepinkite svogūnus su šonine.<br>R.Kurpės nuotr.
Barščiai ir jiems reikalingi produktai.<br>R.Kurpės nuotr.
Barščiai ir jiems reikalingi produktai.<br>R.Kurpės nuotr.
Prieskoniai.<br>R.Kurpės nuotr.
Prieskoniai.<br>R.Kurpės nuotr.
Druska.<br>R.Kurpės nuotr.
Druska.<br>R.Kurpės nuotr.
Juodieji pipirai.<br>R.Kurpės nuotr.
Juodieji pipirai.<br>R.Kurpės nuotr.
Barščiai ir jiems reikalingi produktai.<br>R.Kurpės nuotr.
Barščiai ir jiems reikalingi produktai.<br>R.Kurpės nuotr.
Morkos ir saliero kotas.<br>R.Kurpės nuotr.
Morkos ir saliero kotas.<br>R.Kurpės nuotr.
Saliero kotas ruošiamas sriubai.<br>R.Kurpės nuotr.
Saliero kotas ruošiamas sriubai.<br>R.Kurpės nuotr.
Morkas pakepinkite, vėliau suberkite salierus.<br>R.Kurpės nuotr.
Morkas pakepinkite, vėliau suberkite salierus.<br>R.Kurpės nuotr.
Česnakus sutraiškykite.<br>R.Kurpės nuotr.
Česnakus sutraiškykite.<br>R.Kurpės nuotr.
Kepinamos morkos su salierais.<br>R.Kurpės nuotr.
Kepinamos morkos su salierais.<br>R.Kurpės nuotr.
Verdami barščiai.<br>R.Kurpės nuotr.
Verdami barščiai.<br>R.Kurpės nuotr.
Citrina – nepamainomas prieskonis barščiams.<br>R.Kurpės nuotr.
Citrina – nepamainomas prieskonis barščiams.<br>R.Kurpės nuotr.
Skanaus!<br>R.Kurpės nuotr.
Skanaus!<br>R.Kurpės nuotr.
Skanaus!<br>R.Kurpės nuotr.
Skanaus!<br>R.Kurpės nuotr.
Daugiau nuotraukų (25)

Lrytas.lt

Sep 20, 2016, 4:08 PM, atnaujinta Sep 20, 2021, 4:21 PM

„Kai orai žvarboki, gaminu šį patiekalą 5 asmenų šeimai. Būna taip skanu, kad viską iškarto suvalgome“, – patikino Ramutis, atsiuntęs ne tik receptą, bet ir nuotraukas, kuriose užfiksuotas gamybos prosesas.

Štai jo receptas.

Rudeniniai barščiai

Reikalingi produktai:

  • šaltai rūkyta šoninė – 195 g;
  • svogūnai – 3 vnt. (100 g);
  • bulvės – 2 vnt. (100 g);
  • burokėliai (švieži) – 5 vnt. (250 g);
  • morkos – 5 vnt. (200 g);
  • saliero kotas – 1 vnt. (95 g);
  • česnako skiltelės – 2 vnt.;
  • pomidorų pasta – 1 šaukštas;
  • druska – arbatinis šaukštelis;
  • juodieji pipirai – arbatinis šaukštelis;
  • kmynai – arbatinis šaukštelis;
  • lauro lapai – 5 vnt.;
  • šaukštas žolelių mišinio (čiobreliai, raudonėlis, kalendra, ciberžolė);
  • krapai – arbatinis šaukštelis;
  • citrina – pusė.

Gaminimo eiga

Smulkiai kubeliais supjaustome rūkytą šoninę ir dedame į įkaitintą keptuvę, po minutės dedame svogūnus, skrudiname, kol apkeps ir paruduos.

Vėliau įdedame griežinėliais supjaustytas morkas ir saliero kotą, kepiname minutę, kol apskrus.

Į puodą pilame 2 litrus vandens, užverdame ir sudedame smulkiais kubeliais supjaustytus burokelius, dideliais gabalais supjaustytas bulves. Verdame 15 min.

Veliau sudedame visą keptuvės turinį, įdedame sutraiškytą česnaką, išmaišome ir dedame šaukštą pomidorų pastos, arbatinį šaukštelį druskos, juodųjų pipirų, lauro lapus, kmynus, žolelių mišinį.

Uždengiame puodą ir leidžiame pavirti 3 min.

Tada sudedame krapus, įspaudžiame pusės citrinos sultis, supilame, išmaišome ir uždengę puodą leidžiame pastovėti 25 min.

Į lėkštę galima įsidėti šaukštą grietinės, jei mėgstate.

Būtinai valgyti su medaus duona.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.