Šildanti moliūgų sriuba su imbieru pagal Vokietijoje išgirstą receptą

2016 m. rugsėjo 22 d. 11:01
„Šį receptą gavau iš vokietės – ji mane ja vaišino prieš metus, „Octoberfest“ savaitės metu. Tai Vokietijoje populiari alaus šventė“, – rašo mums skaitytoja, neprisistačiusi jokiu vardu.  
Daugiau nuotraukų (1)
Išbandykite ir jūs!
Moliūgų sriuba su imbieru
Reikalingi produktai (jų kiekį rinkitės pagal tai, kaip įpratę gaminti savo šeimai):
  • moliūgas,
  • imbieras,
  • česnakas,
  • svogūnas,
  • morkos,
  • bulvės,
  • sultinys,
  • druska,
  • pipirai,
  • „Philladelphia“ sūris.
Kaip gaminti
Česnaką pakepinti svieste, kol gražiai pagels, įdėti smulkintą svogūną, kepti, kol paruduos ir pakvips.
Sudėti likusias smulkintas daržoves, išskyrus bulves ir imbierą. Pakepinti. Užpilti verdančiu vandeniu ar sultiniu, sudėti prieskonius ir bulves. Virti, kol viskas suminkštės.
Tuomet viską sutrinti smulkintuvu, įdėti 1-2 valgomuosius šaukštus sūrio, pabaigoje – smulkiai kapoto imbiero pagal skonį: jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau.
Imbiero netrinkite smulkintuvu, turi jaustis jo gabaliukai.
Lėkštę sriubos puoškite šaukšteliu grietinės ir petražolės šakele.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.