Išbandykite ir jūs!
Moliūgų sriuba su imbieru
Reikalingi produktai (jų kiekį rinkitės pagal tai, kaip įpratę gaminti savo šeimai):
- moliūgas,
- imbieras,
- česnakas,
- svogūnas,
- morkos,
- bulvės,
- sultinys,
- druska,
- pipirai,
- „Philladelphia“ sūris.
Kaip gaminti
Česnaką pakepinti svieste, kol gražiai pagels, įdėti smulkintą svogūną, kepti, kol paruduos ir pakvips.
Sudėti likusias smulkintas daržoves, išskyrus bulves ir imbierą. Pakepinti. Užpilti verdančiu vandeniu ar sultiniu, sudėti prieskonius ir bulves. Virti, kol viskas suminkštės.
Tuomet viską sutrinti smulkintuvu, įdėti 1-2 valgomuosius šaukštus sūrio, pabaigoje – smulkiai kapoto imbiero pagal skonį: jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau.
Imbiero netrinkite smulkintuvu, turi jaustis jo gabaliukai.
Lėkštę sriubos puoškite šaukšteliu grietinės ir petražolės šakele.
Skanaus!