Šildanti moliūgų sriuba su imbieru pagal Vokietijoje išgirstą receptą

„Šį receptą gavau iš vokietės – ji mane ja vaišino prieš metus, „Octoberfest“ savaitės metu. Tai Vokietijoje populiari alaus šventė“, – rašo mums skaitytoja, neprisistačiusi jokiu vardu.  

Moliūgų sriuba su imbieru.<br>123rf nuotr.
Moliūgų sriuba su imbieru.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 11:01 AM, atnaujinta Sep 22, 2023, 11:13 AM

Išbandykite ir jūs!

Moliūgų sriuba su imbieru

Reikalingi produktai (jų kiekį rinkitės pagal tai, kaip įpratę gaminti savo šeimai):

  • moliūgas,
  • imbieras,
  • česnakas,
  • svogūnas,
  • morkos,
  • bulvės,
  • sultinys,
  • druska,
  • pipirai,
  • „Philladelphia“ sūris.

Kaip gaminti

Česnaką pakepinti svieste, kol gražiai pagels, įdėti smulkintą svogūną, kepti, kol paruduos ir pakvips.

Sudėti likusias smulkintas daržoves, išskyrus bulves ir imbierą. Pakepinti. Užpilti verdančiu vandeniu ar sultiniu, sudėti prieskonius ir bulves. Virti, kol viskas suminkštės.

Tuomet viską sutrinti smulkintuvu, įdėti 1-2 valgomuosius šaukštus sūrio, pabaigoje – smulkiai kapoto imbiero pagal skonį: jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau.

Imbiero netrinkite smulkintuvu, turi jaustis jo gabaliukai.

Lėkštę sriubos puoškite šaukšteliu grietinės ir petražolės šakele.

Skanaus!

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.