Gaila, kad graikiniai riešutai taip smarkiai pabrango, tačiau jie šioje adžikoje tiesiog būtini.
Adžiką pilstau į mažus stiklainiukus dovanoms, sau gaminu pusės litro. Atidarytą stiklainį laikau šaldytuve.
Prie mėsos, į sriubą, salotų užpilui – tikrai tobulai tinkantis pagardas.
Originaliame recepte produktai malami mėsmale, aš palengvinau gamybą, daržoves tarkuodama smulkia kombaino tarka arba bulvių tarkavimo mašina. Viso gamybos procesu metu rekomenduojamos guminės ar silikoninės pirštinės.
Smulkinimui pasiruošiu:
- 5 kg labai gerai prinokusių raudonų pomidorų;
- 25 aitriąsias paprikas (5-7cm ilgio);
- 10 raudonų saldžiųjų paprikų.
Gautą tyrę pilu į puodą, o jį statau ant ugnies, troškinu apie valandą. Tuo metu kombaino peiliais sukapoju:
saują petražolių;
saują kalendros lapelių;
saujelę šviežio raudonėlio;
5 česnakų galvas;
0,5 kg išlukštentų graikinių riešutų.
Po valandos virimo suberiu kapotus produktus į pomidorų ir pipirų masę, intensyviai maišydama suberiu:
1 st. rupios druskos;
2 v. š. prieskonių mišinio „Chmeli-suneli“
ir įpilu
1 st. tyro aliejaus.
Viską pakaitinu dar 15 minučių ir supilstau į stiklainiukus.
Patarimas – gaminant jokiu būdu nepasikrapštykite akių ar nosytės, aitriosios paprikos tikrai labai kanda.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.