Išbandę itališką duoną su bulvėmis pamiršite visas kitas

Pamirštame visas iki šiol keptas itališkas duonas – fokačijas, nes ši geriausia iš visų! Dar kartą įsitikinau, kad kai į tešlą dedama bulvių (na gerai, čia bulvių milteliai), duonelė daug minkštesnė.

Bulvių fokačija.
Bulvių fokačija.
Bulvių fokačija.
Bulvių fokačija.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Intė (aguonele.blogspot.lt)

Sep 25, 2016, 7:11 PM, atnaujinta May 12, 2017, 1:43 AM

Ši patiko labai. Labai puri ir drėgna. Kildinimas taip pat man priimtiniausias.

O duonai, kad užtektų mažai šeimynai, išsikepti reikia:

250 g miltų; 

250 ml vandens;

50 g bulvių košės miltelių;

1/2 a. š. druskos;

1/2 a. š. cukraus;

10 g šviežių mielių;

alyvuogių aliejaus bei rupios druskos.

Visus tešlai skirtus produktus berti į kombaino indą ir užminkyti ganėtinai kietą tešlą. Indą uždengti ir pastatyti 3 valandoms į šaldytuvą kilti.

Orkaitę įkaitinti iki 200°.

Pakilusią tešlą aliejuotomis rankomis ištampyti ant aliejumi patepto popieriaus į stačiakampį. Pirštais įspausti duobelių, apšlakstyti viską alyvuogių aliejumi bei rupia druska (aš dar užbarsčiau aitriųjų paprikų ir baltųjų pipirų) ir pašauti kepti 10 min.

Šiam laikui praėjus sumažinti kaitrą iki 180° ir dar kepti maždaug 15-20 min.

Man nepatinka labai apskrudusi duona, todėl aš ištraukiu šiek tiek anksčiau.

Skanaus!

Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.