Ši patiko labai. Labai puri ir drėgna. Kildinimas taip pat man priimtiniausias.
O duonai, kad užtektų mažai šeimynai, išsikepti reikia:
250 g miltų;
250 ml vandens;
50 g bulvių košės miltelių;
1/2 a. š. druskos;
1/2 a. š. cukraus;
10 g šviežių mielių;
alyvuogių aliejaus bei rupios druskos.
Visus tešlai skirtus produktus berti į kombaino indą ir užminkyti ganėtinai kietą tešlą. Indą uždengti ir pastatyti 3 valandoms į šaldytuvą kilti.
Orkaitę įkaitinti iki 200°.
Pakilusią tešlą aliejuotomis rankomis ištampyti ant aliejumi patepto popieriaus į stačiakampį. Pirštais įspausti duobelių, apšlakstyti viską alyvuogių aliejumi bei rupia druska (aš dar užbarsčiau aitriųjų paprikų ir baltųjų pipirų) ir pašauti kepti 10 min.
Šiam laikui praėjus sumažinti kaitrą iki 180° ir dar kepti maždaug 15-20 min.
Man nepatinka labai apskrudusi duona, todėl aš ištraukiu šiek tiek anksčiau.
Skanaus!
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“