Niekada neatsibostantis skanėstas – varškės spurgos

Šį receptą mūsų skaitytoja Aliona Griciukienė atsiuntė konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“.

Varškės spurgos.
Varškės spurgos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2016, 1:06 PM, atnaujinta Sep 20, 2021, 4:03 PM

Varškės spurgos

Reikalingi produktai:

  • 600 g varškės,
  • 200 g miltų,
  • 3 kiaušiniai,
  • 125 g cukraus,
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros,
  • žiupsnelis druskos.

Spurgoms kepti dar reikės 200 ml aliejaus.

Gaminimo eiga

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.

Varškę ištrinti su kiaušiniais ir cukrumi.

Tada įsijoti miltus į varškės masę ir išmaišyti.

Iš masės dviem šaukštais formuoti nedidelės spurgas.

Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėti suformuotas spurgas ir kepti.

Iškeptas spurgas dėti ant lėkštės, kurioje patiestas virtuvinis popierius, kad nuvarvėtų riebalai.

Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.