Varškės spurgos
Reikalingi produktai:
- 600 g varškės,
- 200 g miltų,
- 3 kiaušiniai,
- 125 g cukraus,
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros,
- žiupsnelis druskos.
Spurgoms kepti dar reikės 200 ml aliejaus.
Gaminimo eiga
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.
Varškę ištrinti su kiaušiniais ir cukrumi.
Tada įsijoti miltus į varškės masę ir išmaišyti.
Iš masės dviem šaukštais formuoti nedidelės spurgas.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėti suformuotas spurgas ir kepti.
Iškeptas spurgas dėti ant lėkštės, kurioje patiestas virtuvinis popierius, kad nuvarvėtų riebalai.
Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!