Nustebsite sužinoję, ką dar galima pasigaminti iš kalafiorų

Rudenį, kai karaliauja kalafiorų sezonas, būtinai išbandykite neįprastą garnyrą – kalafiorų ryžius!

Kalafiorų ryžiai.<br>N. Degutienės nuotr.
Kalafiorų ryžiai.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2016, 1:28 PM, atnaujinta May 12, 2017, 12:45 AM

Receptas labai paprastas: nuplautą kalafioro galvą perpjaukite pusiau, tada padalinkite ketvirčiais, nupjaustykite šoninius lapelius, pašalinkite kietą kotą.

Likusį kalafiorą supjaustykite bet kokiais mažesniais gabaliukais ir suberkite į elektrinio smulkintuvo indą. Smulkinkite drąsiai, kol kalafioras virs mase, panašia į ryžius (arba kuskusą – priklauso nuo to, kaip ilgai smulkinsite). 

Įkaitinkite keptuvę, kuri turi dangtį. Įpilkite šaukštą aliejaus (arba sviesto ir aliejaus mišinio) ir suberkite kalafiorus. Uždenkite dangčiu ir kepinkite apie 5-8 minutes, karts nuo karto pamaišydami. Jei ugnis bus kaitri, ryžiai iš kalafioro apskrus labiau. Jei maža – visai neapskrus.

Man pačiai skaniausia – per vidurį. 

Pabaigoje, kai paragavę suprasite, kad tai toks kietumas, kokio jūs norite, išjunkite ugnį. Pagardinkite druska ir kokiomis nors mėgstamomis žolėmis: krapais, petražolėmis. Patiekite iškart. 

Beje, tokį smulkintą kalfiorą (nekeptą) galite naudoti salotoms – puikiai tinka!

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.