Receptas labai paprastas: nuplautą kalafioro galvą perpjaukite pusiau, tada padalinkite ketvirčiais, nupjaustykite šoninius lapelius, pašalinkite kietą kotą.
Likusį kalafiorą supjaustykite bet kokiais mažesniais gabaliukais ir suberkite į elektrinio smulkintuvo indą. Smulkinkite drąsiai, kol kalafioras virs mase, panašia į ryžius (arba kuskusą – priklauso nuo to, kaip ilgai smulkinsite).
Įkaitinkite keptuvę, kuri turi dangtį. Įpilkite šaukštą aliejaus (arba sviesto ir aliejaus mišinio) ir suberkite kalafiorus. Uždenkite dangčiu ir kepinkite apie 5-8 minutes, karts nuo karto pamaišydami. Jei ugnis bus kaitri, ryžiai iš kalafioro apskrus labiau. Jei maža – visai neapskrus.
Man pačiai skaniausia – per vidurį.
Pabaigoje, kai paragavę suprasite, kad tai toks kietumas, kokio jūs norite, išjunkite ugnį. Pagardinkite druska ir kokiomis nors mėgstamomis žolėmis: krapais, petražolėmis. Patiekite iškart.
Beje, tokį smulkintą kalfiorą (nekeptą) galite naudoti salotoms – puikiai tinka!
Šaltinis – nidosreceptai.lt