Pasak jos, tuomet iškepus česnakus skeptiškas minas greitai užgožė folijos čežėjimas ir nė sekundei nenustojantis čepsėjimas.
„Atėjus rudeniui dažnai prisimenu šį paprastutį, minimaliai ingredientų reikalaujantį receptą, kuris padeda apsisaugoti nuo virusų ir pripildo namus nepaprastai gardaus kvapo. Tarsi pas mamą namuose“, – patikino Simona.
Išbandykime jos receptą.
Folijoje kepti česnakai
Reikalingi produktai:
- 4 didelės česnakų galvos,
- 1/4 stiklinės aliejaus,
- šviežiai malti pipirai,
- druska.
Nulupti dalį išorinių česnako lukštų. Nuo kiekvienos galvutės viršaus nupjauti apie 1 cm (kad būtų matomos skiltelės).
Sudėti česnakus (kiekvieną atskirai) ant folijos gabalo, apipilti šaukštu aliejaus, pabarstyti druska ir pipirais. Folijos kampus kruopščiai suvynioti, kad gautųsi uždaras krepšelis.
Kepti, kol visai suminkštės (45-60 min.) 180 C.