Folijoje kepti česnakai: nesitikėjome, kad bus taip gardu

„Per vieną šeimos susibūrimą pritrūkome idėjų, ką išsikepti lauke. Kai mano mama pasiūlė išsikepti česnakų – visi suraukėme nosis ir vienbalsiai nubalsavome prieš. Dabar esu nepaprastai dėkinga savo mamai, kad ji užsispyrė ir česnakus vis dėlto kepė“, – savo receptą, atsiųstą konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ pristatė Simona Kaštelianovienė. 

Folijoje kepti česnakai.<br>S.Kaštelianovienės nuotr.
Folijoje kepti česnakai.<br>S.Kaštelianovienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2016, 2:22 PM, atnaujinta Sep 22, 2023, 11:20 AM

Pasak jos, tuomet iškepus česnakus skeptiškas minas greitai užgožė folijos čežėjimas ir nė sekundei nenustojantis čepsėjimas.

„Atėjus rudeniui dažnai prisimenu šį paprastutį, minimaliai ingredientų reikalaujantį receptą, kuris padeda apsisaugoti nuo virusų ir pripildo namus nepaprastai gardaus kvapo. Tarsi pas mamą namuose“, – patikino Simona.

Išbandykime jos receptą.

Folijoje kepti česnakai

Reikalingi produktai:

  • 4 didelės česnakų galvos,
  • 1/4 stiklinės aliejaus,
  • šviežiai malti pipirai,
  • druska.

Nulupti dalį išorinių česnako lukštų. Nuo kiekvienos galvutės viršaus nupjauti apie 1 cm (kad būtų matomos skiltelės).

Sudėti česnakus (kiekvieną atskirai) ant folijos gabalo, apipilti šaukštu aliejaus, pabarstyti druska ir pipirais. Folijos kampus kruopščiai suvynioti, kad gautųsi uždaras krepšelis.

Kepti, kol visai suminkštės (45-60 min.) 180 C.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.