Traškios daržovės su minkštutėle vištiena
Reikės:
- vištienos filė;
- druskos;
- mėgstamų prieskonių (dėjau karį, papriką, čiobrelius);
- morkų;
- geltonosios cukinijos;
- žaliosios cukinijos;
- svogūno;
- druskos, juodųjų pipirų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Vištieną įtrinti druska bei prieskoniais. Kas mėgsta, gali įdėti truputį sviesto. Suvynioti kiekvieną filė į foliją, kad per daug neišgaruotų sultys. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių (priklauso nuo filė storio).
Supjaustyti daržoves, geriau kiek storesniais gabaliukais. Įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Jo daug nereikia, nes paskui daržovės išskiria sultis.
Pirmiausiai apkepinti morkas, paskui dėti cukinijas bei svogūną, druską, prieskonius. Daržovių nereikia iškepti, o apkepti, kad jos liktų traškios.
Ant daržovių dėti vištienos filė, pakepti dar porą minučių.
Patiekalas paruoštas!
Šaltinis – „The kitchen I love“