Viskas kaip ir klasikiniame recepte, tik aš dedu vieną papildomą produktą, dėl kurio troškinys tampa ypač skaniu. Taip pat nenaudoju plačiai vartojamo kečupo, padažui naudoju trintus pomidorus.
Troškinys „Balandėliai“
Pirmiausia užkaičiu didelį puodą su 0,5 l vandens, palaukiu, kol vanduo pradės kunkuliuoti ir dedu smulkiais gabaliukais išskirstytą jautienos faršą.
Jo kiekis priklauso nuo kopūsto dydžio – 1 kg kopūsto imu 500 g faršo, dažniausiai gaminu iš 2 kg kopūsto.
Kopūstą pjaustykle ar didesniu peiliu supjaustau šiaudeliais.
Kai faršas vandenyje pabąla, suberiu kopūstus, šliūkšteliu dar porą stiklinių vandens, dengiu dangtį ir palieku troškintis apie 20 min.
Tuo metu pasiruošiu likusias daržoves:
- 2 didesnes morkas stambiai sutarkuoju;
- 2 vidutinius svogūnus supjaustau žiedais;
- 250 g špinatų lapelių gerai perplaunu po tekančiu vandeniu;
- 4-5 pomidorus supjaustau ir sutrinu trintuvu.
Atidarau kunkuliuojantį puodą, įberiu 1 stiklinę ilgagrūdžių ryžių.
Taip pat sudedu morkas, svogūnus, labai gerai permaišau ir palieku pasitroškinti dar 15-20 min.
Troškinį pagardinu:
2 a. š. druskos;
2 v. š. riebesnės grietinės;
trintais pomidorais (iš bėdos galima keisti 1,5 stiklinės pomidorų sulčių);
žiupsniu kmynų.
Gerai išmaišau, palaukiu, kol vėl užvirs, tuomet suberiu špinatų lapelius, dar kartą permaišau, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku puodą ramybėje bent 20 min.
Tiekiu karštą, su virtomis bulvėmis ar mėgstama duona.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.