Paprastas, bet sodraus skonio pyragas: visi spėlios, iš ko jis

„Kuklus, bet labai mėgstamas pyragas“, – taip savo kepinį apibūdino Raminta Valinčiūtė.

Morkų pyragas.
Morkų pyragas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 1:48 PM, atnaujinta May 11, 2017, 6:46 PM

„Jį kepu, vos tik uždera morkų derlius. O šiemet jis gausus, tad pyragas šį rudenį kepamas ne pirmą sykį. Jis greitai pagaminamas, paprastas, bet labai skanus. Visada jį kepu, jei ruošiamės į svečius ar jų laukiame.

Vadinu jį morkų meduoliu-duonyte, nes šio pyrago spalva tikrai ypatinga ir skonis sodrus. Visi spėlioja, koks slaptas indredientas suteikia tokią spalvą. Ir nustemba, kad tai daržo karalienė morka“, – rašo Raminta.

Išbandykite jos receptą!

Morkų pyragas

Reikalingi produktai:

3 puodeliai smulkiai tarkuotų morkų;

2 puodeliai (400 g) cukraus;

2 valg. š. grietinės;

4 kiaušiniai;

100 g sviesto (ištirpinto);

2 arbat. š. kepimo miltelių;

miltų tiek, kad tešlos masė butu nei skysta, nei per kieta.

Morkas sutarkuojame smulkia trintuve (aš tarkuoju bulvių tarkavimo kombainu). Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo, tada dedame grietinę, maža srovele pilame atvėsintą sviestą.

Į tešlą beriame persijotus miltus su kepimo milteliais, suberiame morkas, išmaišome, kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-45 minutes.

Šis receptas dalyvauja  lrytas.lt paskelbtame receptų konkurse „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. Kviečiame dalintis patiekalų receptais, kuriais džiuginate šeimą ar draugus ir šiokiadieniais, ir švenčių dienomis.

Geriausio recepto autorių išrinks ir apdovanos tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė. 

Jam atiteks net keturios kulinarinės R.Ničajienės knygos: „Gero maisto dienoraštis. Žiema“, „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“, „Gero maisto dienoraštis. Vasara“, „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“. 

Portalo lrytas.lt redakcija apdovanos skaitytojams labiausiai patikusio recepto autorių. Jam atiteks kokteilių plaktuvas – kad rudeniškos gėrybės virstų naudingais ir skaniais kokteiliais. 

Dar du populiariausių receptų autoriai bus apdovanoti ką tik pasirodžiusia R.Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“, kurioje surinkti rudeniškų patiekalų receptai su dietologės komentarais. 

Savo receptus su nuotraukomis ir aprašymu siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki rugsėjo 30 d. Būtinai parašykite, kuo ypatingas jūsų receptas, kaip jis patiko šeimos nariams, draugams ar kaimynams. O gal yra kokia nors šio recepto istorija? Kuo plačiau aprašysite – tuo daugiau galimybių laimėti!

Receptų kiekio neribojame.

Nugalėtojus skelbsime spalio 5-ąją.

Dalyvaukite patys ir dalinkitės kvietimu su kitais!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.