Rudeninis pyragas su daržovėmis ir grybais

Šį receptą Almina Pa atsiuntė konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“.

Pyragas su daržovėmis ir grybais.
Pyragas su daržovėmis ir grybais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 9:41 AM, atnaujinta May 11, 2017, 7:09 PM

Pyragas su daržovėmis ir grybais

Tešlai reikalingi produktai:

200 g kvietinių miltų;

300 g ruginių pilno grūdo miltų (arba visi miltai kvietiniai, aukščiausios rūšies) ;

100 g sviesto;

200 g grietinės;

3 kiaušinių tryniai;

žiupsnelis druskos ir cukraus.

Įdarui:

2 morkos;

1 svogūnas (moteriško kumkščio dydžio);

apie 500 g cukinijos (tinka ir agurotis, ir moliūgas);

200 g vokietukų (tinka ir pievagrybiai);

žiupsnelis čiobrelių ;

3 kiaušinių baltymai + 1 kiaušinis;

100 ml grietinės;

100 g fermentinio sūrio;

druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga

Tešlą galima pasigaminti iš vakaro. Į dubenį supilu miltus, grietinę, sutarkuotą sviestą (margariną), druską ir cukrų. Jei tešlą ruošite tą pačią dieną, galite įberti arbatinį šaukštelį sausų mielių.

Viską gerai išminkau, kol gaunasi vientisa masė. O tada svarbiausias momentas, kad tešla būtų trapi – gerą pusvalandį tešlą reikia išmušti, kol ji taps labai minkšta ir tąsi kaip šiltas plastilinas.

Tada iš tešlos padarau „dešrą“, suvynioju į plėvelę ir dedu į šaldytuvą. Mažiausiai valandai.

Kol tešlą bręsta, pasigaminu įdarą. Pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną aliejaus ir sviesto mišinyje, kai svogūnai suminkštėja, dedu smulkiai tarkuotas morkas ir tarkuotą cukiniją. Apkepinu kokias 5 minutes, kol daržovės suminkštėja, pabaigoje sudedu grybus.

Kiaušinio baltymus ir 1 visą kiaušinį išplaku su grietine, pabaigoje sumaišau su puse tarkuoto sūrio. Sumaišau su atvėsusiomis daržovėmis.

Iškočioju ant kepimo popieriaus didelį blyną, apipjaunu lygiai kraštus ir dedu į kepimo formą.

Sudedu įdarą, ant viršaus uždedu iš likučių iškočiotą lakštą, sujungiu su šonais ir subadau šakute. Galima ir nedėti ant viršaus tešlos, o apibarstyti likusiu tarkuotu sūriu.

Viršų aptepu plaktu kiaušiniu.

Kepu 200 -180 laipsnių temperatūroje 40 min.

Šis receptas dalyvauja  lrytas.lt paskelbtame receptų konkurse „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. Kviečiame dalintis patiekalų receptais, kuriais džiuginate šeimą ar draugus ir šiokiadieniais, ir švenčių dienomis.

Geriausio recepto autorių išrinks ir apdovanos tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė. 

Jam atiteks net keturios kulinarinės R.Ničajienės knygos: „Gero maisto dienoraštis. Žiema“, „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“, „Gero maisto dienoraštis. Vasara“, „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“. 

Portalo lrytas.lt redakcija apdovanos skaitytojams labiausiai patikusio recepto autorių. Jam atiteks kokteilių plaktuvas – kad rudeniškos gėrybės virstų naudingais ir skaniais kokteiliais. 

Dar du populiariausių receptų autoriai bus apdovanoti ką tik pasirodžiusia R.Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“, kurioje surinkti rudeniškų patiekalų receptai su dietologės komentarais. 

Savo receptus su nuotraukomis ir aprašymu siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki rugsėjo 30 d. Būtinai parašykite, kuo ypatingas jūsų receptas, kaip jis patiko šeimos nariams, draugams ar kaimynams. O gal yra kokia nors šio recepto istorija? Kuo plačiau aprašysite – tuo daugiau galimybių laimėti!

Receptų kiekio neribojame.

Nugalėtojus skelbsime spalio 5-ąją.

Dalyvaukite patys ir dalinkitės kvietimu su kitais!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.