„Ypatingą prieskonį šiam pyragui suteikia romas. Tai receptas, su kuriuo drąsiai galima eksperimentuoti, taigi skonis kiekvieną kartą skiriasi, ir šeimai neatsibosta“, – patikino Giedrė.
Išbandykite!
Obuolių ir moliūgų pyragas su paslaptimi
Reikalingi produktai:
- 300-400 g stambiai tarkuoto moliūgo;
- keletas didelių obuolių (galima dėti ir daugiau);
- apie 100 g mėgstamų džiovintų vaisių (aš dedu razinų, spanguolių ir datulių);
- saujelė pasmulkintų graikinių riešutų;
- keletas žiupsnelių moliūgo sėklų papuošimui;
- 3-4 v. š. romo (juo užpilti džiovintus vaisius ir geriausia šiek tiek palikti, kol susigers);
- 3 v. š. rudojo cukraus (mėgstantiems saldžiau galima dėti daugiau);
- 2 kiaušiniai;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- maždaug pusė stiklinės miltų (aš naudoju pilno grūdo speltų miltus) – reikia stebėti tešlos konsistenciją, ji turėtų išlikti gana skysta, tačiau nepavandenijusi.
Gaminimo eiga
Burokų trintuve sutarkuoti moliūgą ir obuolius, sudėti mirkytus džiovintus vaisius (kartu su romo likuču, kuris nespėjo susigerti) ir riešutus.
Maišant suberti cukrų ir sudėti šiek tiek paplaktus kiaušinius, gerai išmaišius palaipsniui berti miltų ir kepimo miltelių mišinį.
Tešlą supylus į skardą apibarstyti moliūgų sėklomis.
Kepti 180'C įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių, kol gražiai apskrus.
Pyragas būna drėgnas ir sotus, tiesiog tobulas ryte prie arbatos puodelio.
Skanaus!