Blynai, varškėčiai, storblyniai – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Skonis toks, kad vieno neužteks, gal ir dviejų bus negana, žiū, ranka griebia jau ir trečią.
Storablyniai
Reikalingi produktai:
- 0,5 kg varškės (geriau gumulėtos, nepertrintos smulkiai);
- sauja kukurūzų miltų (maždaug 200 g);
- 1 v. šaukštas cukraus;
- 4 kiaušiniai;
- truputis druskos;
- truputis vanilės;
- žiupsnelis kepimo miltelių;
- rudojo cukraus (nebūtinai).
Pagardinimui – balzaminis vynuogių sirupas (galite naudoti ir kitokį ar tiesiog uogienę) bei vaniliniai ledai ir uogytės.
Kaip gaminti
Pirma išmaišome varškę, kiaušinius, druską, cukrų, vanilę, kepimo miltelius. Maišome per daug netrindami varškės, tegul lieka jos gumuliukai. Tada beriame miltus ir vėl maišome.
Tešla gali kibti prie rankų. Ir tai gerai, nes tai varškės kepsniukai, o ne miltų blynai.
Paberiame ant stalo truputį miltų ir iš tešlos ritiname „dešrą“. Supjaustome ją maždaug 1,5 cm skrituliais. Išeis dideli medalionai.
Įkaitiname keptuvę, kad būtų vidutiniškai karšta. Truputį aliejaus ir kepame. Paviršių dar šiek tiek apibarstome ruduoju cukrumi.
Galima paskui primažinti ugnį, kad geriau iškeptų blynelių vidus. Apverčiame ir vėl apibarstome ruduoju cukrumi.
Kepa maždaug apie 10-15 min, nes storuliukams reikia gerai pasikaitinti.
Dedame storuliuką vieną ant kito. užpilame mėgstamu sirupu ar tiesiog uogiene. Aš pyliau balzaminio vynuogių sirupo.
Kas mėgsta, dar gali pagardinti rutuliuku vanilinių ledų ir uogomis.
Skanaus!
Šaltinis – “The kitchen I love“