Šokoladiniai kriaušių pyragėliai: rezultatas pranoko lūkesčius

„Šis receptas gimė iš noro iškepti ką nors, kuo būtų galima nustebinti svečius. Kai lauke noksta gausus kriaušių derlius, nesunku pasisemti įkvėpimo ir sugalvoti ką nors gardaus. Receptas labai paprastas – tačiau rezultatas pranoksta lūkesčius“, – rašo mums skaitytoja Giedrė.

Kriaušių pyragėliai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kriaušių pyragėliai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 2, 2016, 11:38 AM, atnaujinta May 11, 2017, 3:40 PM

Konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ ji atsiuntė šokoladinių kriaušių pyragėlių receptą.

„Jų pagrindas – labai šokoladinis, o visą pyragėlio įspūdį sudaro kriaušė, kuri nėra susmulkinta o „karaliauja“ formelių centre“, – paaiškino Giedrė.

Išbandykite!

Šokoladiniai pyragėliai su kriaušėmis

Reikalingi produktai

Šokoladinei tešlai:

200 g juodojo šokolado;

200 g sviesto;

100 g cukraus;

4 v. š. miltų;

4 v.š. kakavos miltelių;

1 a. š. kepimo miltelių;

3 kiaušiniai.

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, sumaišyti su minkštu sviestu, cukrumi ir kakava. Įmušti ir gerai išmaišyti kiaušinius. Suberti miltus su kepimo milteliais.

Kriaušių reikia tiek, kiek pyragaičių darysite – man reikėjo 12. Geriausia naudoti kuo mažesnes ir saldesnes. Jas gražiai nulupti, kotelius galima palikti, apačias nupjauti, kad būtų plokščios ir geriau stovėtų formelėje.

Į keksiukų popierines formeles įdėti po šaukštą tešlos apačiai padengti, tuomet per vidurį dėti kriaušę ir iš šonų pilti tešlą aplink kriaušę paliekant šiek tiek vietos tešlai pakilti.

Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Iškepusius dar galima aplieti tirpintu šokoladu.

Skanaus!

Šis receptas dalyvauja  lrytas.lt paskelbtame receptų konkurse „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. Kviečiame dalintis patiekalų receptais, kuriais džiuginate šeimą ar draugus ir šiokiadieniais, ir švenčių dienomis.

Geriausio recepto autorių išrinks ir apdovanos tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė. 

Jam atiteks net keturios kulinarinės R.Ničajienės knygos: „Gero maisto dienoraštis. Žiema“, „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“, „Gero maisto dienoraštis. Vasara“, „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“. 

Portalo lrytas.lt redakcija apdovanos skaitytojams labiausiai patikusio recepto autorių. Jam atiteks kokteilių plaktuvas – kad rudeniškos gėrybės virstų naudingais ir skaniais kokteiliais. 

Dar du populiariausių receptų autoriai bus apdovanoti ką tik pasirodžiusia R.Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“, kurioje surinkti rudeniškų patiekalų receptai su dietologės komentarais. 

Savo receptus su nuotraukomis ir aprašymu siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki rugsėjo 30 d. Būtinai parašykite, kuo ypatingas jūsų receptas, kaip jis patiko šeimos nariams, draugams ar kaimynams. O gal yra kokia nors šio recepto istorija? Kuo plačiau aprašysite – tuo daugiau galimybių laimėti!

Receptų kiekio neribojame.

Nugalėtojus skelbsime spalio 5-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.