„Sulaukęs savo eilės receptas nustebino ne mane vieną – visų jo paragavusių atsiliepimai buvo puikūs, o nuo mūsų pietų stalo šis desertas tiesiog išnyko. Sunkiausia buvo šeimai sulaukti, kol pyragas visiškai atvės ir pagaliau bus galima jo paragauti, nes namai kvepėjo užburiančiu aviečių aromatu ir viliojo kuo greičiau ragauti“, – teigia Raminta.
Štai jos receptas.
Varškės ir aviečių pyragas
Reikalingi produktai (kepimo forma – 24 cm skersmens)
Trapiai tešlai:
- 250 g sviesto;
- 350 g miltų;
- 1 kiaušinis;
- 1 valg. š. cukraus;
- 2 valg. š. vandens.
Varškės masei:
- 1 kg varškės;
- 3 kiaušiniai;
- 4 valg. š. krakmolo;
- 1 stikl. cukraus;
- vanilinio cukraus;
- aviečių.
Į miltus įtarkuojame šaltą sviestą, jį pirštais sutriname, kol pasidaro trupiniai, įmušame kiaušinį, sudedame cukrų ir vandenį. Suminkome tešlą ir ją dedame į šaldytuvą, kol gaminsime įdarą.
Kiaušinius paplakame šakute su cukrumi, sudedame pertrintą varškę, krakmolą, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą padaliname pusiau. Iš vienos pusės iškočiojame dugną, iš kitos formuojame pyrago kraštus.
Beriame didžiąją dalį aviečių. Tada pilame varškės masę. Šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą.
Iškepęs pyragas turi visiškai atvėsti. Kitu atveju jis bus skystas.
Kai atvėsta, pjaustome ir valgome.