Moliūgų sriuba su kokosų pienu
Reikalingi produktai:
- 2 valg. šaukštai kokosų aliejaus;
- 1 nedidelis svogūnas;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 3-4 morkos;
- 1/4 saliero šaknies;
- 1/2 arb. šaukštelio kumino;
- 1 arb. šaukštelis ciberžolės;
- 4-5 lapeliai šalavijo;
- pagal skonį druskos ir baltų pipirų;
- 500 g kepto moliūgo;
- 200 ml kokosų pieno;
- indelis „Memel blue“ lydyto sūrio;
- 1 arb. šaukštelis „Taco“ padažo arba 1/2 čili pipiriuko be sėklų;
- 50 g „Memel blue“ sūrio (nebūtinai).
Šiai sriubai įdėją pasiėmiau iš R.Ničajienės knygos: „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ – (morkų ir avinžirnių sriuba).
Visas daržoves supjaustyti kubeliais ir pastoviai maišant pakepinti apie 7 min. puode arba keptuvėje su kokosu aliejumi ir visais minėtais prieskoniais.
Įpilti 1,5 l vandens ir virti ant silpnos ugnies kol daržovės bus minkštos. Tada viską sutrinti trintuvu, supilti kokosų pieną, įdėti druskos ir leisti užvirti.
Patiekiant galima įtrupinti pelėsinio sūrio, įberti moliūgų sėklų. Skanaus!