Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir pelėsiniu sūriu

Sušalote? Išalkote? Viskas, ko jums reikia – tai gardi moliūgų sriuba. Šį receptą konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ atsiuntė Almina Pa.

Moliūgų sriuba su kokosų pienu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Moliūgų sriuba su kokosų pienu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 3, 2016, 10:54 AM, atnaujinta Oct 4, 2021, 11:31 AM

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Reikalingi produktai:

  • 2 valg. šaukštai kokosų aliejaus;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 3-4 morkos;
  • 1/4 saliero šaknies;
  • 1/2 arb. šaukštelio kumino;
  • 1 arb. šaukštelis ciberžolės;
  • 4-5 lapeliai šalavijo;
  • pagal skonį druskos ir baltų pipirų;
  • 500 g kepto moliūgo;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • indelis „Memel blue“ lydyto sūrio;
  • 1 arb. šaukštelis „Taco“ padažo arba 1/2 čili pipiriuko be sėklų;
  • 50 g „Memel blue“ sūrio (nebūtinai).

Šiai sriubai įdėją pasiėmiau iš R.Ničajienės knygos: „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ – (morkų ir avinžirnių sriuba).

Visas daržoves supjaustyti kubeliais ir pastoviai maišant pakepinti apie 7 min. puode arba keptuvėje su kokosu aliejumi ir visais minėtais prieskoniais.

Įpilti 1,5 l vandens ir virti ant silpnos ugnies kol daržovės bus minkštos. Tada viską sutrinti trintuvu, supilti kokosų pieną, įdėti druskos ir leisti užvirti.

Patiekiant galima įtrupinti pelėsinio sūrio, įberti moliūgų sėklų. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.