Keletas bananų pieno receptų jau seniai klaidžioja po interneto platybes, tačiau per pastaruosius porą metų jie ėmė populiarėti tiesiog kosminiu greičiu.
Pieno kokteilį primenantį gėrimą galima gerti vieną, juo galima užsipilti pusryčių dribsnius ar pagardinti kavą, rašo thekitchn.com.
Nieko nuostabaus, kad kažkas sugalvojo pagaminti netikrą pieną iš bananų – alternatyvos karvės pienui vis labiau populiarėja. Riešutų, sojų, kokosų pieną mėgsta ne tik tie, kurie nevalgo gyvūninės kilmės produktų, bet ir tie, kurie jų neatsisako – tiesiog dėl įvairovės.
Pasigaminti bananų pieną pigiau nei įsigyti riešutų ar avižų pieno. Jame yra mažiau kalorijų ir gausybė skaidulų bei kalio. Taigi, yra daug priežasčių jį išbandyti!
Tuo labiau, kad jį labai lengva pasigaminti.
Bananų pienas
Pagal šį receptą pagamintas bananų pienas yra gana tirštas. Jeigu norisi skystesnio, papildomai pilkite 1/4 ar 1/3 puodelio vandens.
Reikalingi produktai:
- 1 gabaliukais supjaustytas ir sušaldytas bananas;
- 1 puodelis vandens;
- žiupsnelis druskos;
- cinamono (jį galima pakeisti medumi, vaniliniu cukrumi ar kitu prieskoniu).
Taip pat galima berti sėklų, pavyzdžiui, ispaninio šalavijo ar juodgrūdės.
Sudėkite viską į trintuvą ir gerai sutrinkite. Patiekite iškart. Šaldytuve galite laikyti iki dviejų parų, tačiau laikui bėgant bananų pienas keičia spalvą.