Šokoladiniai burokėlių keksiukai patiks skaičiuojantiems kalorijas

Atvirai sakant, nieku gyvu nebūčiau patikėjusi, kad desertinį kepinį galima iškepti be riebalų ir miltų. Ir dar – kad šokoladinį glajų galima pagaminti pilant vandens. Bet išbandžiau – ir patikėjau. Atrodo, atsirado išeitis tiems, kurie neabejingi desertams, bet dar ir skaičiuoja kalorijas!

Šokoladiniai burokėlių keksiukai.<br>N. Degutienės nuotr.
Šokoladiniai burokėlių keksiukai.<br>N. Degutienės nuotr.
Šokoladiniai burokėlių keksiukai.<br>N. Degutienės nuotr.
Šokoladiniai burokėlių keksiukai.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Oct 4, 2016, 10:15 AM, atnaujinta Oct 4, 2021, 11:26 AM

Tebūnie šio deserto žvaigždė – kuklusis burokėlis!

Argi ne puikus pasirinkimas subalansuotai mitybai?

Šokoladiniai keksiukai su burokėliais

Reikalingi produktai:

  • 1 burokėlis, sutarkuotas smulkia trintuve (viso 1 ir 3/4 stiklinės; stiklinė – 250 ml);
  • 3 kiaušiniai;
  • 1/2 stiklinės (90 g) rudojo cukraus (aš dėjau 60 g);
  • 1/2 stiklinės (125 ml) kefyro;
  • 1/2 stiklinės (50 g) kakavos;
  • 1/2 stiklinės (60 g) maltų migdolų riešutų;
  • 1/2 stiklinės (75 g) grikių miltų;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Šokoladiniam sirupui:

  • 1/2 stiklinės (25 g) kakavos;
  • 1/4 stiklinės (60 ml) klevų sirupo;
  • 1/3 stiklinės (80 ml) vandens.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.

Elektriniu plakikliu arba rankomis dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi ir kefyru. Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: kakavą, grikių miltus, maltus migdolus ir kepimo miltelius.

Suverskite sausus ingredientus į kiaušinių masę, išmaišykite ir tada suverskite tarkuotus burokėlius, ir viską gerai sumaišykite. Tešlą supilstykite į riebalais pateptas keksiukų formeles. Kepkite 25 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Pasigaminkite šokoladinį sirupą: mažame puodelyje sumaišykite kakavą su klevų sirupu, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies apie 4 minutes, arba kol sirupas sutirštės.

Prieš patiekiant palaistykite keksiukus šokolado sirupu.

Šaltinis – „Nidos receptai“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.