Tebūnie šio deserto žvaigždė – kuklusis burokėlis!
Argi ne puikus pasirinkimas subalansuotai mitybai?
Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Reikalingi produktai:
- 1 burokėlis, sutarkuotas smulkia trintuve (viso 1 ir 3/4 stiklinės; stiklinė – 250 ml);
- 3 kiaušiniai;
- 1/2 stiklinės (90 g) rudojo cukraus (aš dėjau 60 g);
- 1/2 stiklinės (125 ml) kefyro;
- 1/2 stiklinės (50 g) kakavos;
- 1/2 stiklinės (60 g) maltų migdolų riešutų;
- 1/2 stiklinės (75 g) grikių miltų;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių.
Šokoladiniam sirupui:
- 1/2 stiklinės (25 g) kakavos;
- 1/4 stiklinės (60 ml) klevų sirupo;
- 1/3 stiklinės (80 ml) vandens.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.
Elektriniu plakikliu arba rankomis dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi ir kefyru. Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: kakavą, grikių miltus, maltus migdolus ir kepimo miltelius.
Suverskite sausus ingredientus į kiaušinių masę, išmaišykite ir tada suverskite tarkuotus burokėlius, ir viską gerai sumaišykite. Tešlą supilstykite į riebalais pateptas keksiukų formeles. Kepkite 25 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
Pasigaminkite šokoladinį sirupą: mažame puodelyje sumaišykite kakavą su klevų sirupu, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies apie 4 minutes, arba kol sirupas sutirštės.
Prieš patiekiant palaistykite keksiukus šokolado sirupu.
Šaltinis – „Nidos receptai“