Vištos krūtinėlė, kepta su pievagrybiais ir sūriu
Reikės:
- 2 vištos krūtinėlių;
- džiovintų raudonėlių, druskos;
- maltų kajeno pipirų;
- 3 kiaušinių;
- maltų džiūvėsėlių;
- 10 pievagrybių;
- maždaug 80 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- 2 a. š. majonezo.
Kaip gaminti
Vištos krūtinėles perpjaukite išilgai. Gausite 4 kepsnelius, kuriuos iš abiejų pusių apibarstykite džiovintais raudonėliais, kajeno pipirais ir druska.
Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius, į kitą – supilkite džiūvėsėlius.
Imkite kepsnelį, merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą merkite į kiaušinio plakinį ir vėl apvoliokite džiūvėsėliuose bei dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir uždėkite ant kiekvieno po 0,5 arbatinio šaukštelio majonezo.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. arba tol, kol įsmeigus peiliu į krūtinėlę iš jos bėgs skaidrios sultys.
Kol kepa vištiena, pasiruoškite mėgstamą garnyrą ir patiekite su iškeptais vištienos kepsneliais.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“