Burnoje tirpstančių kepsnelių paslaptis – kefyro marinatas

Taip marinuotą kiaulieną dažniausiai kepam gamtoje kaip šašlykus ar kepsnius. Kai tam ne laikas, kepu namie, ir labai skaniai išeina. Apskrudinu keptuvėje, kol išorė lengvai karamelizuojasi, tada sudedu į skardelę, aptepu likusiu marinatu ir pabaigiu kepti orkaitėje.

Kiaulienos kepsneliai, marinuoti kefyre.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Kiaulienos kepsneliai, marinuoti kefyre.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Valantiejūtė, „Sigita cooks“

2016-10-06 13:01, atnaujinta 2022-10-06 15:20

Dėl apskrudinimo mėsa viduje išlieka minkšta ir sultinga, o pagardinimas marinatu suteikia papildomo skonio.

Dėl kiaulienos, tai manau, kad nugarinė ar sprandinė čia irgi tiktų. Bet aš mėgstu naudoti išpjovą. Kodėl? Nes ji pati natūraliai labai minkšta ir turi mažai riebalų.

Toks patiekalas labai tinka pietums. Valgėme su kvapniais basmati ryžiais, daržovėmis ir smulkintais svogūnų laiškais, buvo gardu.

Aš manau, kad per šventes tokie kepsneliai būtų pats tas, nes net peršildyta mėsa išlieka pakankamai minkšta. Bet kokiu atveju – tai tikrai vienas geriausių ir paprasčiausių marinatų, kuris tinkamai suminkština ir pagardina mėsą.

Kefyre marinuoti kiaulienos kepsneliai

Reikės:

  • kiaulienos (naudojau išpjovą) – 1 kg.;
  • svogūnų – 3 – 4 vnt.;
  • česnako – 3-4 skilt.;
  • maltų aitriųjų pipirų – 1/2 a.š.;
  • kefyro – 500 ml;
  • druskos, pipirų, kalendros ar kitų mėgstamų prieskonių.

Kiaulieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

Svogūnus, česnakus susmulkiname, sumaišome su kefyru, pagardiname druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.

Į paruoštą marinatą sudedame kiaulienos gabalėlius, permaišome ir paliekame šaldytuve marinuotis bent 2-3 valandas arba per naktį.

Marinuotą mėsą šiek tiek nusausiname ir apskrudiname gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

Apkeptus kepsnelius sudedame į kepimo skardą, aptepame likusiu marinatu ir pabaigiame kepti įkaitintoje orkaitėje.

Kiaulieną patiekiame su ryžiais arba bulvėmis ir daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis – „Sigita Cooks“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.