Dėl apskrudinimo mėsa viduje išlieka minkšta ir sultinga, o pagardinimas marinatu suteikia papildomo skonio.
Dėl kiaulienos, tai manau, kad nugarinė ar sprandinė čia irgi tiktų. Bet aš mėgstu naudoti išpjovą. Kodėl? Nes ji pati natūraliai labai minkšta ir turi mažai riebalų.
Toks patiekalas labai tinka pietums. Valgėme su kvapniais basmati ryžiais, daržovėmis ir smulkintais svogūnų laiškais, buvo gardu.
Aš manau, kad per šventes tokie kepsneliai būtų pats tas, nes net peršildyta mėsa išlieka pakankamai minkšta. Bet kokiu atveju – tai tikrai vienas geriausių ir paprasčiausių marinatų, kuris tinkamai suminkština ir pagardina mėsą.
Kefyre marinuoti kiaulienos kepsneliai
Reikės:
- kiaulienos (naudojau išpjovą) – 1 kg.;
- svogūnų – 3 – 4 vnt.;
- česnako – 3-4 skilt.;
- maltų aitriųjų pipirų – 1/2 a.š.;
- kefyro – 500 ml;
- druskos, pipirų, kalendros ar kitų mėgstamų prieskonių.
Kiaulieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Svogūnus, česnakus susmulkiname, sumaišome su kefyru, pagardiname druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
Į paruoštą marinatą sudedame kiaulienos gabalėlius, permaišome ir paliekame šaldytuve marinuotis bent 2-3 valandas arba per naktį.
Marinuotą mėsą šiek tiek nusausiname ir apskrudiname gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Apkeptus kepsnelius sudedame į kepimo skardą, aptepame likusiu marinatu ir pabaigiame kepti įkaitintoje orkaitėje.
Kiaulieną patiekiame su ryžiais arba bulvėmis ir daržovėmis.
Skanaus!
Šaltinis – „Sigita Cooks“