Meduolius primenantys moliūgų sausainiai: kas ragavo, tiems patiko

Ne taip seniai atradau moliūgą kepiniuose. Kepiau moliūgų sūrio tortą, moliūgų keksiukus, dabar išbandžiau sausainius, kurių skonis man priminė meduolius. Minkštučiai, labai kvapnūs ir skanūs! Kas ragavo, tiems labai patiko.

Moliūgų sausainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Moliūgų sausainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Moliūgų sausainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Moliūgų sausainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

2016-10-06 14:03, atnaujinta 2022-10-06 15:19

Taigi, kol kas moliūgas – vienas geriausių ir skaniausių atradimų mano virtuvėje. Ką gaminčiau, viskas labai skanu, labai kvapnu, minkšta, puru, saldu ir primena šv. Kalėdas.

Sausainius kepiau iš pusės normos, nes tik tiek turėjau moliūgų tyrės, išėjo 13 sausainių. Tiesa, aš formavau sausainius didesniu ledų šaukštu (maždaug 1,5-2 valgomųjų šaukštų dydžio).

Minkšti, kvapnūs, labai skanūs moliūgų sausainiai-meduoliai.

Ką daryčiau kitąkart kitaip? Nieko.

Moliūgų sausainiai-meduoliai

Reikalingi produktai (1 puodelis – 250 ml):

Sausainiams:

  • 2 1/2 puodelio miltų;
  • 1 puodelio moliūgų tyrės (receptą rasite žemiau);
  • 1 kiaušinis;
  • 1 puodelio balto cukraus;
  • 2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamonas, imbieras, muskatas, gvazdikėliai ir pan.);
  • 1/2 puodelio rudo cukraus;
  • 1/2 puodelio minkšto sviesto;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 1 šaukštelis valgomosios sodos;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos.

Glazūrai:

  • 1 puodelis cukraus pudros;
  • 1-2 šaukštai pieno;
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę

1. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalais, griežinėliais. Moliūgo žievę galite palikti. Ji lengvai nusilups moliūgui iškepus.

2. Dėkite moliūgą į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie valandą 200ºC įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigus peilį moliūgas bus minkštas.

3. Išimkite kepimo formą iš orkaitės, leiskite 5 minutes atvėsti (tiek, kad nebūtų karšta paimti į rankas).

4. Moliūgą nulupkite, supjaustykite ir susmulkinkite smulkintuvu.

Sausainių gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180º C. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formas.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius.

3. Mikseriu išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, sudėkite moliūgų tyrę, supilkite vanilę ir viską išmaišykite.

4. Suberkite visus sausus produktus ir išmaišykite.

5. Mažu ledų šaukštu (1 valgomas šaukštas) suformuokite sausainius ir dėkite juos ant paruoštų kepimo formų. Šiek tiek pirštais paploninkite sausainių viršų, bet labai minimaliai.

6. Kepkite sausainius 12-16 minučių arba kol paruduos kraštai. Visiškai atvėsinkite.

7. Glajui, viską sumaišykite. Pieną pilkite po truputį stebėdami konsistenciją. Pilkite tiek, kad nebūtų labai skysta, bet ir ne per tiršta.

8. Supilkite glajų į konditerinį maišelį ir apliekite sausainius. Leiskite glajui sustingti.

Šaltinis – „Baking secrets“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.