Šias spurgas kepėme vakar su vaikais, kol laukėme iš darbo grįžtančio tėvelio. Pasitikome jį su desertu prie arbatos.
Tešlą reikia pusvalandį palaikyti šaldytuve, bet mes ją užmaišę išėjome į parduotuvę, tad tešla pabuvo ten visą valandą. Spurgos nuo to nenukentėjo, buvo skanios, kaip visada.
Kapučino spurgos su sutirštintu pienu
Reikalingi produktai:
- 2 kiaušiniai (aš turėjau 3 baltymus šaldytuve, tad dėjau juos ir 1 kiaušinį visą),
- 0.5 indelio kondensuoto pieno (aš per klaidą sudėjau visą, ir buvo gerai, nebuvo labai saldu),
- 2 stiklinės miltų,
- 1 šaukštelis kepimo miltelių,
- 10 g kapučino kavos miltelių,
- aliejaus virimui.
Kiaušinius išplakame plaktuvu. Supilame kondensuotą pieną, dar šiek tiek paplakame. Šaukštu įmaišome kapučino ir kepimo miltelius, miltus. Tešla bus minkšta, lipni, bet miltų daugiau neberkite, nes spurgos bus per kietos.
Įkaitiname puode aliejų, vandeniu sudrėkintomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio spurgytes ir verdame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
Kai iškepa spurgytės, galite apiberti cukraus pudra, aplieti šokoladu.
Šaltinis – „Samčio užrašai“