„Mano rytas neprasideda be žadintuvo ir juodos kavos puodelio“, – pasakojo Agnė. Tiesa, ji mielai leistų sau neskubėti ir pasimėgauti pusryčiais lovoje. Gal todėl, taupydama savo brangų laiką, pastaruoju metu Agnė vis dažniau apsiperka internetu. Neišeidama iš namų ji perka net maistą.
Žurnalo „Ikona“ vaikų skilties redaktorė juokaudama prisipažino, kad knygos apie save niekada nerašytų. „Bet jei knygai būtų lemta gimti, ji vadintųsi „Aš“, – pridūrė ji.
Duris į tikrąjį gyvenimo džiaugsmą ir jo pažinimą žinoma moteris praveria keliaudama bei mėgaudamasi vandens stichija.
Apie meilę kelionėms ir mamos įskiepytą rūpestingą maisto ruošimą Agnė papasakojo laidos „Gardu Gardu“ studijoje, o ją kalbino garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas D.Praspaliauskas.
Studijoje jie pagamino keletą patiekalų. Štai vienas jų.
Ruginės duonos desertas
Reikalingi produktai
Ruginės duonos ir riešutų trupiniams:
4 riekelės ruginės duonos,
10 g sviesto,
30 g juodo šokolado,
30 g lazdynų riešutų,
1 a.š. tirpios kavos.
Juodųjų serbentų kremui:
125 g kreminio sūrio,
1 arbatinis šaukštelis cukraus,
75 g juodųjų serbentų tyrės,
50 g grietinėlės.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti smulkintą duoną ir riešutus. Viską apkepus, suberti smulkintą šokoladą ir tirpią kavą. Kepinama, kol šokoladas ištirpsta.
Į dubenį supilti juodųjų serbentų tyrę, sudėti kreminį sūrį, cukrų ir grietinėlę. Viską lėtai išplakti.
Indelyje susluoksniuoti duonos ir sūrio masę.