Garsus šefas A. Grigaliūnienę mokė gaminti ruginės duonos desertą

„Diena, kupina nuoširdumo ir pozityvios energijos“, – taip virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas apibūdino savo nuotaiką po naujausios laidos „Gardu Gardu“ filmavimo. Laidos viešnia Agnė Grigaliūnienė jų pokalbio temas apipynė moterišku žavesiu ir gerumu.

Juodos duonos desertas.<br>TV3 nuotr.
Juodos duonos desertas.<br>TV3 nuotr.
Apie meilę kelionėms ir mamos įskiepytą rūpestingą maisto ruošimą Agnė papasakojo laidos „Gardu Gardu“ studijoje, o ją kalbino garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas D.Praspaliauskas.<br>TV3 nuotr.
Apie meilę kelionėms ir mamos įskiepytą rūpestingą maisto ruošimą Agnė papasakojo laidos „Gardu Gardu“ studijoje, o ją kalbino garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas D.Praspaliauskas.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 12:27 PM, atnaujinta May 11, 2017, 8:01 AM

„Mano rytas neprasideda be žadintuvo ir juodos kavos puodelio“, – pasakojo Agnė. Tiesa, ji mielai leistų sau neskubėti ir pasimėgauti pusryčiais lovoje. Gal todėl, taupydama savo brangų laiką, pastaruoju metu Agnė vis dažniau apsiperka internetu. Neišeidama iš namų ji perka net maistą.

Žurnalo „Ikona“ vaikų skilties redaktorė juokaudama prisipažino, kad knygos apie save niekada nerašytų. „Bet jei knygai būtų lemta gimti, ji vadintųsi „Aš“, – pridūrė ji.

Duris į tikrąjį gyvenimo džiaugsmą ir jo pažinimą žinoma moteris praveria keliaudama bei mėgaudamasi vandens stichija.

Apie meilę kelionėms ir mamos įskiepytą rūpestingą maisto ruošimą Agnė papasakojo laidos „Gardu Gardu“ studijoje, o ją kalbino garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas D.Praspaliauskas.

Studijoje jie pagamino keletą patiekalų. Štai vienas jų.

Ruginės duonos desertas

Reikalingi produktai

Ruginės duonos ir riešutų trupiniams:

4 riekelės ruginės duonos,

10 g sviesto,

30 g juodo šokolado,

30 g lazdynų riešutų,

1 a.š. tirpios kavos.

Juodųjų serbentų kremui:

125 g kreminio sūrio,

1 arbatinis šaukštelis cukraus,

75 g juodųjų serbentų tyrės,

50 g grietinėlės. 

Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti smulkintą duoną ir riešutus. Viską apkepus, suberti smulkintą šokoladą ir tirpią kavą. Kepinama, kol šokoladas ištirpsta.

Į dubenį supilti juodųjų serbentų tyrę, sudėti kreminį sūrį, cukrų ir grietinėlę. Viską lėtai išplakti. 

Indelyje susluoksniuoti duonos ir sūrio masę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.