Varškės pyragas su slyvomis – fantastiškas. Daugiau nėra ką pridurti

Apie gerus dalykus nereikia labai daug kalbėti – jie patys kalba už save. Taip ir šis pyragas – jis tiesiog fantastiškas, ir daugiau nėra ką apie jį pasakyti.

Migdolinis varškės pyragas su slyvomis.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Migdolinis varškės pyragas su slyvomis.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Migdolinis varškės pyragas su slyvomis.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Migdolinis varškės pyragas su slyvomis.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Daugiau nuotraukų (2)

Dangira Šimašiutė, „Duok druskos“

Oct 7, 2016, 2:46 PM, atnaujinta Oct 6, 2022, 3:14 PM

Migdolai ir varškė pyragui suteikia neįprastai drėgną purumą, o slyvų karūna savo rūgštele atsveria lengvą saldumą.

Derinys tikrai vykęs, ir visai nesikuklindama galiu pasakyti, šitas receptas yra tiesiog puikus ir yra vertas būti išbandytas, ir netgi rizikuoja tapti pačiu mėgstamiausiu slyvų pyrago receptu.

Turite namie slyvų?

Štai ir savaitgalio kepinys.

Migdolinis varškės pyragas su slyvomis

Reikės:

  • 120 g sviesto, kambario temperatūros, plius formai patepti;
  • 120 g cukraus, dar reikės 1 šaukšto pabarstymui;
  • 3 kiaušinių, atskirkite trynius nuo baltymų;
  • 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 2 šaukštų grietinės (su nedideliu kaupu);
  • 125 g maltų migdolų;
  • 50 g miltų;
  • 200 g varškės;
  • žiupsnelio druskos;
  • 400 g mėlynųjų slyvų.

Orkaitę įkaitinkite 180 laipsnių.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios, šviesios masės. Toliau plakant po vieną sudėkite kiaušinio trynius. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir grietinę.

Mediniu šaukštu įmaišykite maltus migdolus ir miltus, paskui varškę.

Kiaušinių baltymus drauge su žiupsneliu druskos išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Tortinės formos (23 cm skermens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus gerai patepkite sviestu. Sudrėbkite paruoštą tešlą ir tolygiai paskleiskite dugne.

Slyvas nuplaukite, gerai nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir kiekvieną puselę supjaustykite į dar 3-4 skilteles. Išdėliokite skilteles ant paruoštos tešlos pjautąja puse į viršų. Apiberkite šaukštu cukraus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol paviršius gražiai parusvės.

Leiskite pyragui gerai atvėsti ir tik tada atidarykite formą, prieš tai įsitikinę, kad šonai nėra prilipę.

Skanaus!

Pastaba: jei norite šio pyrago be glitimo, paprastus miltus pakeiskite ryžių, avižų ar kitais miltais be glitimo.

Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?