Morkų blyneliai iš lovos išvers net didžiausius miegalius

Rudens savaitgalio rytais mūsų namuose pakvimpa morkų pyragu, nors pyrago net nekepu! Štai tokie oranžiniai morkų blyneliai iš lovos išverčia net didžiausius miegalius.

Morkų blyneliai.
Morkų blyneliai.
Daugiau nuotraukų (1)

Angelė Mėlinauskienė

Oct 8, 2016, 7:20 AM, atnaujinta Oct 6, 2022, 3:14 PM

Kadangi pagardinti prieskoniais, kuriais gardinami morkų pyragai, namai pakvimpa taip, lyg kepčiau pyragus.

Morkų blyneliai

Reikalingi produktai:

  • 160 g miltų;
  • du puodeliai tarkuotų morkų (aš jas tarkuoju stambiau, burokų tarka, bet galima ir smulkiai);
  • saujelė susmulkintų ir pakepintų graikinių riešutų (nebūtinai);
  • ketvirtadalis puodelio rudojo cukraus; 
  • 3/4 puodelio pieno; 
  • 2 kiaušiniai; 
  • 2 arb. š. kepimo miltelių;
  • 1 arb. š. cinamono;
  • ketvirtadalis arb. š. druskos;
  • trintų gvazdikėlių;
  • 1 šaukšto rapsų aliejaus;
  • vanilės ar vanilinio cukraus;
  • aliejaus kepimui.
  • Patiekimui – sviesto arba medaus.

Gaminame

Sumaišykite miltus su riešutais, prieskoniais, druska. Kitam inde sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, šaukštą aliejaus.

Supilkite masę į miltus ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas.

Kepkite blynelius kaip įprastai.

Patiekite su sviestu, o jei dar trūksta saldumo – su medumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.