Ieškant naujų ir pigesnių skonių prieš kelis metus sumaniau konjaką pakeisti „Starka“, ir nuo tada naudoju tik ją. Tiesą sakant, nežinau kodėl, tačiau konjaką pavaduoja puikiai.
Taip pat pakeičiau vytinimo procesą ant kilpos šiltoje patalpoje į šaltą vytinimo būdą. Taip ruošta mėsa būna skaidri, neperdžiūvusi, visada gražiai pjaustosi.
Nuostabus užkandis net išrankiausiems.
Vytinta vištiena
Perku vištienos filė 4 gabaliukus arba 2 vištienos krūtinėles.
Krūtinėles išdoroju, mėsos puseles nupjaudama nuo kaulo. Perplaunu po tekančiu vandeniu ir labai gerai nusausinu popieriniais rankšluosčiais.
Dubenyje sumaišau:
- 0,5 kg rupios druskos;
- 1 v. š. maltų pipirų;
- 1 v. š. džiovinto česnako (arba granulių);
- 1 a. š. džiovinto raudonėlio;
- 100 ml „Starkos“ (arba bet kokio kito stipriojo gėrimo).
Šviežias česnakas netinka, kelis kartus bandžiau, nes mėgstu šviežio aromatą, tačiau vytinimo procesui tai pakenkė.
Mišinį įmasažuoju į mėsą, kuo ilgiau vištiena minkoma – tuo skaniau. Aš užtrunku apie 10 min.
Viską sudedu į indą su dangteliu ir jį dviems dienoms pamirštu šaldytuve.
Tada filė kruopščiai nuplaunu, nusausinu ir kiekvieną gabalą suvynioju į švarų lininį rankšluostuką ar kelis sluoksnius marlės.
Vyniotinius dedu į šaldytuvą. Po 5 dienų jau ragaujame.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.