Žemaičių blynai su sūriu: dienoms, kai nesinori mėsos

Metas bulviniams patiekalams. Būtent rudenį man daugiausia norisi ruošti valgius iš bulvių. Jeigu ir per daug išsiverdu, jas galima greitai prikelti antram gyvenimui, tai yra paruošti skanų patiekalą.

Žemaičių blynai su sūriu.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Žemaičių blynai su sūriu.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

2016-10-08 12:59, atnaujinta 2022-10-06 15:13

Taip man ir nutiko.

Priviriau per daug bulvių, todėl iš likučio nutariau paruošti žemaitukų su sūriu.

Žemaičių blynai su sūriu

Reikės:

  • 0,5 kg virtų bulvių,
  • 1 kiaušinio,
  • 200 g miltų,
  • 100 g tarkuoto sūrio,
  • 1 v. š. džiovintų špinatų (galima dėti ir smulkintus krapus, petražoles),
  • žiupsnelio druskos.

Gaminame

Išvirtas ir jau pasūdytas bulves sugrūdau, įmušiau kiaušinį, subėriau miltus.

Iš bulvių masės formavau blynelius, į vidų dėjau fermentinio tarkuoto sūrio, sumaišyto su špinatais.

Kiekvieną blynelį apvoliojau miltuose ir kepiau keptuvėje.

Skanaus!

Šaltinis – „Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.