Man šie vafliai skaniausi iškepti senoje močiutės vaflinėje. Bandžiau kepti naujoje, bet skonis toli gražu ne tas. Keptuvė gal 50 metų senumo, bet nekeisčiau jos į naują, nes dabar vaflių skonis nerealus.
Naminiai vafliai
Reikalingi produktai:
- 200 g sviesto;
- 5 kiaušiniai;
- pusė puodelio cukraus (puodelis 250 ml, mėgstantys labai saldžiai dėkite daugiau);
- 1 puodelis miltų (matuokite tuo pačiu puodeliu);
- pusė šaukštelio vanilinio cukraus.
Gaminimo eiga
Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, pilkite atvėsusį sviestą ir po truputį maišydami į masę sijokite miltus. Tešla turi būti vidutinio tirštumo.
Įkaitinkite vaflinę ir dėkite po pilną šaukštą tešlos, nepridėkite per daug, nes išbėgs pro šonus.
Kepkite, kol paruduos ir dar karštus susukite.
Pastovėję per naktį vafliai suminkštėja, bet skoniui tai nekenkia.
Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“