Bananų duona su aguonomis: skanėstas, kurį kepu kas antrą dieną

Originaliame recepte buvo gerokai daugiau cukraus, naudojami tik kvietiniai miltai, nebuvo aguonų. Aš norėjau kiek sveikesnio varianto, ir štai – gimė neblogas kepinys, kurį paskutiniu metu kepiau beveik kas antrą dieną.

Bananų duona su aguonomis.<br>Ž.Ralytės-Jakubauskės nuotr. (Facebook/Žalia mėta)
Bananų duona su aguonomis.<br>Ž.Ralytės-Jakubauskės nuotr. (Facebook/Žalia mėta)
Bananų duona su aguonomis.<br>Ž.Ralytės-Jakubauskės nuotr. (Facebook/Žalia mėta)
Bananų duona su aguonomis.<br>Ž.Ralytės-Jakubauskės nuotr. (Facebook/Žalia mėta)
Daugiau nuotraukų (2)

Živilė Ralytė-Jakubauskė, „Žalia mėta“

Oct 9, 2016, 12:41 PM, atnaujinta Oct 6, 2022, 3:11 PM

Man labai skani šilta, prie kvapnios kavos ar arbatos, pusryčiams ar vakarienei. Pamaniau, kad bananai čia puikiai susidraugaus su aguonomis, ir iš tikrųjų – kitokios bananų duonos jau neįsivaizduoju.

Bananų duona (pyragas) su aguonomis

Reikalingi produktai:

  • 4 dideli bananai;
  • 125 g sviesto;
  • 80 g cukraus;
  • 200 g miltų (po 100 g speltų ir avižinių);
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 v. š. aguonų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 0,5 a. š. malto muskato.

Kaip gaminti

Šakute sutrinti bananus, įmušti kiaušinius, supilti išlydytą sviestą, suberti cukrų, viską išmaišyti.

Persijoti miltus kartu su kepimo milteliais, sumaišyti su bananų mase, prieskoniais, aguonomis.

Pilti į aliejumi ar sviestu išteptą kepimo indą, kepti 190 °C temperatūroje apie 50 min.

Šaltinis – „Žalia mėta“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.