Man labai skani šilta, prie kvapnios kavos ar arbatos, pusryčiams ar vakarienei. Pamaniau, kad bananai čia puikiai susidraugaus su aguonomis, ir iš tikrųjų – kitokios bananų duonos jau neįsivaizduoju.
Bananų duona (pyragas) su aguonomis
Reikalingi produktai:
- 4 dideli bananai;
- 125 g sviesto;
- 80 g cukraus;
- 200 g miltų (po 100 g speltų ir avižinių);
- 2 kiaušiniai;
- 3 v. š. aguonų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. cinamono;
- 0,5 a. š. malto muskato.
Kaip gaminti
Šakute sutrinti bananus, įmušti kiaušinius, supilti išlydytą sviestą, suberti cukrų, viską išmaišyti.
Persijoti miltus kartu su kepimo milteliais, sumaišyti su bananų mase, prieskoniais, aguonomis.
Pilti į aliejumi ar sviestu išteptą kepimo indą, kepti 190 °C temperatūroje apie 50 min.
Šaltinis – „Žalia mėta“