Picos tešla iš 2 ingredientų: nereikia nei mielių, nei kildinti

Pamačiau šito recepto antraštę, pagalvojau: „nesąmonė“, bet labai užsidegiau pabandyti. Gaminant buvo visokių minčių: susižavėjimą keitė abejonės ir atvirkščiai. Tačiau galutinis rezultatas mane tikrai pritrenkė, tikra to žodžio prasme. Vos keli produktai, ir puikus picos padas!

Picos tešla.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Picos tešla.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Oct 9, 2016, 5:17 PM, atnaujinta Oct 6, 2022, 3:10 PM

Idealiai tiks nemėgstantiems ir nedraugaujantiems su mieline tešla, nes čia jokių mielių net nėra ir kildinti visiškai nereikia, o picos padas gaunasi minkštas, skanus ir storas!

Suintrigavau? Taigi, viskas labai paprasta: reikia šiek tiek miltų kepiniams ir graikiško jogurto.

Žinau, kad sulauksiu klausimų apie abu šiuos produktus, todėl iškart pabandysiu atsakyti. Taip, jogurtą geriausiai naudoti graikišką, jis tirštesnis, riebesnis.

Galite bandyti ir su natūraliu jogurtu (juk ganėtinai panašu), yra žmonių bandžiusių, pavyko. Aš asmeniškai dar nebandžiau, negaliu patvirtinti.

Dėl miltų. Žinau, atsiras skeptikų, kurie pasakys, kokia čia dviejų ingredientų picos tešla, jei reikia dar susimaišyti miltus kepiniams (į miltus įmaišyti kepimo miltelių), tačiau tokių jau paruoštų miltų yra ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. O skeptikams paruošiau trumpą receptą, kaip tuos miltus susimaišyti – tiesiog kiekvienam puodeliui (150 g miltų) įdėkite 2 šaukštelius kepimo miltelių. Užtruks vos keliolika sekundžių. Problema išspręsta!

Patarimai. O dabar mano patirtis su šia picos tešla. Pica vienas mėgiamiausių mūsų patiekalų, todėl labai dažnai ją kepu. Visad naudodavau savo greitą mielinės picos tešlos receptą, o kadangi dažnai daug laiko neturiu ir nemėgstu laukti, kol tešla pakils (beje, dažniausiai renkuosi plonapadę picą), praktiškai jos niekada nekildinu ir kepu iškart.

Šis receptas sudomino dar ir tuo, kad tešla padaroma žaibiškai, o kildinimo procesas apskritai išbraukiamas. Puikiai tinka laiką taupantiems!

Taigi, tereikėjo viską sumaišyti.

Pradžioje rankomis maišiau puodelį miltų, puodelį jogurto, tačiau tešla gavosi tikrai lipni ir teko įdėti dar nemažai miltų.

Antrą kartą iškart dėjau 1 1/2 puodelio miltų ir 1 puodelį jogurto, tešla gavosi daug geresnė. Minkiau neilgai – gal 3-4 minutes ir vis pabarstydavau miltų. Tešla gaunasi tikrai minkšta, todėl picos padą formavau tampydama tešlą rankomis ir nekočiodama. Padas turi būti maždaug piršto storumo ar šiek tiek plonesnis. 

Perkeliant tešlą ant skardos ji šiek tiek vienoje vietoje įplyšo, nes tešla tikrai minkšta. Tačiau viskas lengvai pataisoma. Kepti reikia aukštoje temperatūroje (220-230 laipsnių) apie 10-12 minučių.

Aš savo sicilietišką picą kepiau 220 laipsnių temperatūroje lygiai 12 minučių. Padas gavosi minkštas, storas, labai skanus. Labai labai maloniai nustebino.

Iš tokio kiekio gaunasi viena didoka pica.

Mano recepto ir skonio vertinimas – penki iš penkių. Tobula, tikrai kartosiu.

Picos tešla iš 2 ingredientų 

Receptas adaptuotas iš „The Slow Roasted Italian“ 

Ingredientai (1 puodelis – 250 ml)

  • 1–1 1/2 puodelio miltų kepiniams;
  • 1 puodelis graikiško natūralaus jogurto.

Gaminimo eiga

1. Viską sumaišykite ir užminkykite tešlą. Miltų, priklausomai nuo jogurto tirštumo, gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau. Aš dėjau 1 1/2 puodelio ir dar šiek tiek papildomai minkant. Minkykite apie 5 minutes. 

2. Suformuokite, iškočiokite norimos formos picos padą (aš formavau rankomis), dėkite ant aliejumi pateptos skardos. Kepkite 220-230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių (laiką koreguokite, jei reikia).

Šaltinis – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.