Rudeniška obuolių sriuba šildo tarsi pūkinė antklodė

Mūsų namai – kaip ir kiekvienais metais tokiu laiku – dabar kvepia obuoliais. Parvežtais iš sodybos Anykščiuose. Ten vaismedžių sode auga obelys, kurias dar mažas su savo tėčiu ir broliais sodino mano senelis.

Obuolių ir pastarnokų sriuba.<br>Nuotr. iš „Mano virtuvės teatras“.
Obuolių ir pastarnokų sriuba.<br>Nuotr. iš „Mano virtuvės teatras“.
Obuolių ir pastarnokų sriuba.<br>Nuotr. iš „Mano virtuvės teatras“.
Obuolių ir pastarnokų sriuba.<br>Nuotr. iš „Mano virtuvės teatras“.
Daugiau nuotraukų (2)

Jorūnė Paužienė, „Mano virtuvės teatras“

Oct 10, 2016, 3:08 PM, atnaujinta Oct 4, 2021, 11:08 AM

Obuoliai rudenį tradiciškai keliauja į kvapnius pyragus, tačiau karts nuo karto pabandau kažkokį nesaldų patiekalą su šiais vaisiais.

Šįkart – labai švelnią trintą sriubą su pastarnokais, kur obuolių rūgštelė atsveria pastarnoko saldumą. Nesitikėjau, kad išeis tokia jauki rudeniška sriuba, kuri sušildo lyg pūkinė antklodė – iki pirštų galiukų.

Šildanti pastarnokų ir obuolių sriuba

Reikalingi produktai:

  • 25 g sviesto;
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 600 g pastarnokų;
  • 600 g obuolių (rūgštesnių);
  • 1 litras daržovių/ vištienos sultinio;
  • 150 ml pieno;
  • druskos, pipirų.

Kaip gaminti

1. Pasiruoškite daržoves: svogūną smulkiai supjaustykite, sukapokite česnaką, supjaustykite maždaug 2 cm kubeliais pastarnokus ir didesniais gabalėliais obuolius.

2. Ištirpinkite sviestą dideliame puode storu dugnu. Pakepinkite svogūnus su pastarnokais, kol svogūnai suminkštės.

3. Sumeskite į puodą česnaką ir obuolius, pakepkite apie dvi minutes, vis pamaišydami.

4. Užpilkite sultiniu ir leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį ir pavirkite, kol pastarnokai taps minkšti.

5. Nukelkite puodą nuo kaitros, dėkite druskos ir pipirų. Viską sutrinkite iki vientisos tyrės maisto smulkintuvu.

6. Įmaišykite pieną. Paragaukite, ar netrūksta druskos ar pipirų.

Sriubą galima patiekti su duonos skrebučiais, kepintomis moliūgų sėklomis, kmynais ar kedrinėmis pinijomis. Gerai tinka ir šlakelis alyvuogių aliejaus.

Pastarnokus galite pakeisti saliero šaknimi – bus ne mažiau skanu. Obuoliai ir šakniniai salierai taip pat gerai dera kartu.

Recepto idėja – pagal britų numylėtų the Hairy Bikers originalą. Jei nesate girdėję apie šiuos du augalotus ir labai smagius vyrukus – siūlau susipažinti.

Šaltinis – „Mano virtuvės teatras“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?