Vitaminų bomba stiklainyje: svarainių uogienė, kurios nereikia virti

Ir aš ruošiu uogienes žiemai – tik mano „virimas“ yra šaldymas. Štai tokia svarainių uogienė – tikra vitaminų bomba.

Svarainių uogienė.<br>G.Gum nuotr.
Svarainių uogienė.<br>G.Gum nuotr.
Svarainių uogienė.<br>G.Gum nuotr.
Svarainių uogienė.<br>G.Gum nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gražina Gum

Oct 10, 2016, 5:25 PM, atnaujinta Oct 4, 2021, 11:07 AM

Svarainiais naudinga stiprinti imunitetą, jie padeda esant anemijai, užklupus peršalimui, bendram silpnumui ir kitoms bėdoms.

Svarainių sėklos liaudies medicinoje vartojamos gana plačiai.

Sergant gastroenteritu, spazminiu kolitu, uždegiminėmis kvėpavimo organų ligomis (bronchitu arba laringitu), skaudant gerklei, esant padidėjusiam dujų išsiskyrimui žarnyne.

Tai ir toksinų šluota.

Šią uogienę galite naudoti gerdami su vandeniu kaip gėrimą ar arbatą, jos galima įdėti plakant vaisių kokteilius, naudoti desertams, maišyti su kitomis uogomis.

Jei ruošite arbatą, tik nevirinkite vandens, kad nežūtų vitaminai!

Nevirta svarainių uogienė

Ingredientai:

  • 2 stiklinės supjaustytų ir išskaptuotų svarainių puselių su sėklytėmis.

Gaminimas

Susmulkintus svarainius sumalti, dėti į indėlius ir į šaldiklį.

Prieš naudojimą atšildyti. Galima maišyti su medumi, trintomis datulėmis.

Daugiau Gražinos Gum receptų rasite žemiau:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.