Jo esmė – tvarkingas daržovių sluoksniavimas ir padažas. Todėl rinkitės daržoves vienodo skersmens – taip troškinys atrodys gražiau ir bus lengviau dėlioti.
Taigi, nepatingėkite supjaustyti, sudėlioti ir turėsite iškilmingą stalo patiekalą.
Daržovių troškinys arba „Ratatouille“
Reikalingi produktai (6 žmonėms):
1 geltonoji paprika;
2 raudonosios paprikos;
1 jauna cukinija;
1 baklažanas;
1 mėlynasis svogūnas;
2 dideli pomidorai (geriausia „Jaučio širdys“);
400 g konservuotų pomidorų;
2 skiltelės česnako;
2 šakelės čiobrelio (tinka ir džiovintos);
1 lauro lapas;
sauja smulkintų petražolių;
šlakelis balzaminio acto;
maždaug 3 šlakeliai alyvuogių aliejaus;
druska, pipirai.
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
Padažas
Supjaustykite paprikas ir išimkite sėklas. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite prieskoniais. Sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę ir pakepkite 15 min, kol suminkštės ir šiek tiek apdegs. Ištraukite ir sumažinkite kaitrą iki 160° C.
Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką bei čiobrelio lapelius. Supilkite konservuotus pomidorus į puodą su šlakeliu aliejaus, puse česnako, čiobreliais ir lauro lapeliu. Pavirkite ant lėtos ugnies apie 10 min. Šią masę ir pakeptas paprikas sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientiso padažo.
Supjaustykite cukiniją, baklažaną, svogūnus ir pomidorus apskritimais, o geltonąją papriką panašaus dydžio gabalėliais. Apšlakstykite daržoves aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, likusiu česnaku ir čiobreliais.
Į apvalią skardą supilkite padažą ir gražiai ratu dėliokite daržoves. Ant viršaus dar pašlakstykite balzaminiu actu.
Pašaukite skardą į orkaitę (dabar jau 160º C) ir kepkite 30 min. Padidinkite kaitrą iki 220º C ir pakepkite dar 20-30 min.
Galite pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintomis petražolėmis. Patiekite su šviežiai skrudintu prancūzišku batonu arba pasirinktomis kruopomis. Mes valgėme su kuskusu. Skanaus!
Šaltinis – tinklaraštis “Baklazzanas“