Garsiojo prancūziško daržovių troškinio neatsisakys ir vaikai

Vienas mano mėgstamiausių animacinių filmų yra „La troškinys“. Kaip tik neseniai jį dar kartą su malonumu žiūrėjau ir kilo idėja – kartu su broliu pagaminti tėvams „Ratatouille“. Tai prancūziškas daržovių troškinys, kepamas orkaitėje.

Daržovių troškinys.<br>P.Kozlovskytės nuotr.
Daržovių troškinys.<br>P.Kozlovskytės nuotr.
Daržovių troškinys.<br>P.Kozlovskytės nuotr.
Daržovių troškinys.<br>P.Kozlovskytės nuotr.
Daržovių troškinys.<br>P.Kozlovskytės nuotr.
Daržovių troškinys.<br>P.Kozlovskytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Paulina Kozlovskytė (baklazzanas.wordpress.com)

Oct 11, 2016, 10:48 AM, atnaujinta Nov 7, 2017, 6:36 PM

Jo esmė – tvarkingas daržovių sluoksniavimas ir padažas. Todėl rinkitės daržoves vienodo skersmens – taip troškinys atrodys gražiau ir bus lengviau dėlioti.

Taigi, nepatingėkite supjaustyti, sudėlioti ir turėsite iškilmingą stalo patiekalą.

Daržovių troškinys arba „Ratatouille“

Reikalingi produktai (6 žmonėms):

1 geltonoji paprika;

2 raudonosios paprikos;

1 jauna cukinija;

1 baklažanas;

1 mėlynasis svogūnas;

2 dideli pomidorai (geriausia „Jaučio širdys“);

400 g konservuotų pomidorų;

2 skiltelės česnako;

2 šakelės čiobrelio (tinka ir džiovintos);

1 lauro lapas;

sauja smulkintų petražolių;

šlakelis balzaminio acto;

maždaug 3 šlakeliai alyvuogių aliejaus;

druska, pipirai.

Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.

Padažas

Supjaustykite paprikas ir išimkite sėklas. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite prieskoniais. Sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę ir pakepkite 15 min, kol suminkštės ir šiek tiek apdegs. Ištraukite ir sumažinkite kaitrą iki 160° C.

Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką bei čiobrelio lapelius. Supilkite konservuotus pomidorus į puodą su šlakeliu aliejaus, puse česnako, čiobreliais ir lauro lapeliu. Pavirkite ant lėtos ugnies apie 10 min. Šią masę ir pakeptas paprikas sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientiso padažo.

Daržovės

Supjaustykite cukiniją, baklažaną, svogūnus ir pomidorus apskritimais, o geltonąją papriką panašaus dydžio gabalėliais. Apšlakstykite daržoves aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, likusiu česnaku ir čiobreliais.

Į apvalią skardą supilkite padažą ir gražiai ratu dėliokite daržoves. Ant viršaus dar pašlakstykite balzaminiu actu.

Pašaukite skardą į orkaitę (dabar jau 160º C) ir kepkite 30 min. Padidinkite kaitrą iki 220º C ir pakepkite dar 20-30 min.

Galite pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintomis petražolėmis. Patiekite su šviežiai skrudintu prancūzišku batonu arba pasirinktomis kruopomis. Mes valgėme su kuskusu. Skanaus!

Šaltinis – tinklaraštis “Baklazzanas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.