Tešlai reikalingi produktai:
- 2 kiaušiniai;
- 100 g cukraus;
- 100 ml tirpinto sviesto arba aliejaus;
- 200 g miltų;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 300 g moliūgo;
- sauja džiovintų vyšnių (nebūtinai).
Glaistui reikalingi produktai:
- keli šaukštai cukraus pudros;
- citrinos sulčių pagal skonį;
- tarkuotos citrinos žievelės.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kiaušinius plakite su cukrumi iki putotos masės, tada supilkite tirpintą sviestą arba aliejų.
Burokų trintuve sutarkuokite moliūgą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių ir sviesto masę. Tešla bus tirštoka. Tada įmaišykite moliūgą ir vyšnias, supilkite tešlą į kepimo formą.
Kepkite apie 45 min.
Aš kepiau vienkartinėje formelėje 22x12 cm.
Sumaišykite glaistą ir supilkite ant iškepto pyrago.
Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“